Grootse plannen met Stadskelder

HOLTEN – Sinds enkele weken is de Stadskelder aan de Dorpsstraat in handen van Chris Meyer zu Schlochtern, ook wel bekend als Chris van Catan.

Deze naam heeft de Holtense ondernemer te danken aan zijn werkzaamheden met het bordspel ‘De kolonisten van Catan’ en later was hij ook prins carnaval onder deze naam. “Het is zelfs de bedoeling dat het de ‘Kelder van Catan’ gaat heten, maar daar ben ik nog mee bezig.” Het was bij de Fienpreuvers waar hij te horen kreeg dat de Stadskelder ‘vrij’ was om te pachten.

“Tijdens de fotodag hoorde ik dat Peter (Smalbrugge, de vorige eigenaar) ermee stopte en toen dacht ik meteen ‘misschien wel iets voor mij’. Ik ben tenslotte ook mijn werkzame leven begonnen in de horeca en al mijn kinderen zitten ook in deze branche.” Catan heeft grote plannen met de uitgaansgelegenheid en niet alleen voor het uitgaanspubliek. “Ik wil straks zeven dagen per week open en doordeweeks richt ik mijn pijlen op scholieren van de middelbare en basisschool. Op woensdagmiddag kunnen er kinderfeestjes gegeven worden waarbij allerlei spellen gespeeld kunnen worden. Computergames (WII, playstation, X-Box), bordspellen, oud Hollandse spellen en er kan voor de partijtjes ook naar een leuke film worden gekeken, ook komt er iemand mij helpen om de kinderen te animeren.”

In de weekenden mikt Catan wel op echt uitgaanspubliek. “Vrijdagavond is gewoon disco met een DJ, waarbij lekker gedanst kan worden. Iedere zaterdag heb ik een thema-avond, dan moet je denken aan Valentijn, een seventies of eighties party, dauwtrap disco, Moederdag feest etc. Ook de bandjes uit Holten en de regio krijgen hier een kans. Ik wil ze graag hun muziek aan publiek laten horen en dat kan in de kelder. Het gaat erom dat ik voor iedere leeftijdsgroep wat organiseer.” Zo is de donderdag nu al een spelletjesavond die drukt bezocht wordt, waar jongeren en ook ouderen gamen, kaarten en straks ook kunnen poolen. “En op zondagmiddag/avond wil ik ook disco, lekker dansen en mensen die sport willen kijken kunnen dat zien op de grote schermen die ik heb hangen. Gewoon vanaf een uurtje of vier en dan om half negen schluss.”

Hij wil met de kelder iets doen voor de gemeenschap en zit dan ook niet te wachten op het grote publiek van ver buiten Holten. “Ik heb geen zin in grote groepen uit Deventer of zo, het moet niet zo zijn dat ik hier iemand aan de deur moet zetten voor de veiligheid. Dan is het vaak gebeurd met de dorpse uitstraling van je tent.”

Een uitstraling die hij wil bereiken met enkele ingrijpende veranderingen. “In de oude cocktailbar achterin ga ik een keuken plaatsen zodat mensen daar lekker een sateetje of een biefstukje kunnen bestellen, want na 11 uur kan je nergens meer wat eten in het weekeinde. Op de plek van de huidige keuken maak ik een kleine bierstube zoals je in Duitsland veel ziet.”

Ook aan de buitenkant wil hij het nodige aanpassen. Zo wil hij de voorgevel een meter naar binnen plaatsen waardoor hij een klein terras kan creëren. “Het liefst zou ik ook de ruimte links naast de ingang hiervoor willen benutten, dan ziet het ervan de buitenkant, zeker in de zomer, wat meer uitnodigend uit.”

Vele veranderingen waarbij hij over bepaalde ingrepen nog wel overleg moet hebben met enkele partijen. “Weet je wat het is? Mensen kunnen zelf ook met initiatieven komen. Ik sta namelijk overal voor open.”

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.