Groen dichterbij zoekt het groene buurtproject van Overijssel

0

HOLTEN – Net als in 2012 is Groen Dichterbij op zoek naar de meest sociale en groene buurtprojecten van Nederland. Van samen groen in de buurt aanpakken knapt de buurt op en leren buurtbewoners elkaar beter kennen.

In iedere provincie wordt één Icoonproject 2014 gekozen. Dit project krijgt steun van het Groen Dichterbij Support Team en een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- om nieuwe plannen uit te voeren. Tot 15 augustus 2013 kunnen projecten zich aanmelden op http://www.groendichterbij.nl
Icoonproject Overijssel
Groen Dichterbij zoekt succesvolle projecten in Overijssel die groen en sociaal zijn en die met hun kennis en uitstraling een voorbeeld zijn voor andere groene buurtprojecten. In iedere provincie ontvangt één Icoonproject steun van een professioneel team en een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- om de nieuwe plannen uit te voeren.
Icoonproject 2013: BinnensteBuitenBos, Diepenheim
De icoonprojecten van 2013 laten zien dat de effecten van groene buurtprojecten verder gaan dan alleen vergroening van de leefomgeving. Het gaat om ontmoetingen, begrip voor elkaar, voorkomen van eenzaamheid, contact met de buurt en kennis over de natuur. Het Icoonproject Overijssel, het BinnensteBuitenBos, is ontstaan doordat drie kinderen droomden van een speelbos midden in Diepenheim. Hun ouders hebben het kinderontwerp vertaald naar een volwassen tekening. Het BinnensteBuitenBos is een ‘speeloase’ voor kinderen en een plek waar volwassenen en ouderen kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. De locatie is uniek,: in het centrum van het stadje, omringd door de basisschool, het WoonZorgComplex, senioren- en burger-woningen. Zo brengt groen mensen bij elkaar.
Groen Dichterbij
Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van hun omgeving. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van digitale uitwisseling, het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te stimuleren zelf aan de slag te gaan. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.