Goede opkomst infoavond vroegsignalering

0

Verontrustende signalen bij kinderen

HOLTEN – Op dinsdagavond 15 november organiseerde AV Holten in samenwerking met combinatiefunctionaris Johan Brinkman en Cor Ordelmans van Sportservice Overijssel een informatieavond over waarnemen en handelen bij ‘verontrustende signalen bij kinderen’.

Een goede opkomst met trainers, jeugdcommissie, bestuur en geïnteresseerde ouders en leden van AV Holten zorgde vooral voor bewustwording. Het heeft de groep aan het denken gezet over het herkennen van signalen of het wel of niet goed gaat met kinderen. “Soms nog best lastig met 20 rollebollende kinderen”, reageerde één van de trainers. Ook omgangsvormen en veiligheid voor de trainers om een probleem te signaleren en dat in een vertrouwde omgeving te bespreken kwamen aan bod.  

AV Holten bewust van plek in de maatschappij
Sportverenigingen hebben een aanzienlijke taak en plek in de maatschappij. Als (sport-)vrijwilliger heb je naar kinderen toe een belangrijke functie. Naast de sportieve activiteiten heb je ook een vertrouwensfunctie en dus sociaal en maatschappelijk gezien een bepaalde verantwoordelijkheid. De atletiekvereniging Holten is zich hiervan bewust en heeft, mede vanuit die gedachte, deze informatieavond georganiseerd.  

Het advies van Sportservice Overijssel aan AV Holten luidt een protocol op te stellen en binnen de vereniging een vertrouwenspersoon te benoemen. “Als vereniging kunnen we dit onderwerp verder oppakken. Het past goed onder het hoofdstuk veiligheid van het nieuwe beleidsplan”, aldus voorzitter Hans Uijen.

Deze waardevolle avond werd ondersteund door de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel.  
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.