voor Holten, door Holten

Geslaagd dressuurconcours RV De Bergruiters

0

HOLTEN – Na een wat valse start in de morgen door regen en zo nu en dan een klap onweer, waren de weergoden Rijvereniging De Bergruiters in de loop van de dag beter gezind en brak de zon door.

Ca. 250 starts in de klassen B t/m Z2 dressuur zorgden voor een mooi schouwspel op het Paardensportterrein aan de Borkeldsweg. Tussen de middag werd de Kür op Muziek verreden. Deze werd beoordeeld door de internationaal  Grand Prix rijdende amazone Joyce Heuitink. Angela Snippe won met haar paard Promises (v. Landwind) de Kür met 68%. Angela stak daarmee met kop en schouders boven haar Kürrijdende concurrenten uit.

De Z1/Z2-rubriek werd beide keren gewonnen door Saskia Meijer met Unique (v. Ferro). In de B werden de oranje linten gewonnen door  Dorian Pluimers met Charmeur en Jessica Wonink met Obiku V. De L1 werd beide keren beheerst door Kitty Verhoekx  met  Bartan; de 1e proef in de M1 was voor Jessica Teunis met Potter en de 2e proef voor Susan Stegehuis met Aito W. Nathalie Pannekoek met Black Jack en Nienke Weersma met Wisdom wonnen beid één van de proeven in de L2. Susan Sevensma reed met haar paard Adior 2 winnende proeven in de M2.

Rijvereniging De Bergruiters Holten kan terugblikken op een geslaagde proef met een apart  georganiseerde dressuurwedstrijd, de zondag direct na het ponyconcours op Hemelvaartsdag. Waarschijnlijk zal de wedstrijd volgend jaar met een paar extra rubrieken  worden uitgebreid.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.