Geschiedenis Loo bij Pothaar

Op 12 april 2011 is de eerste avond Thuis in Loo bij De Pothaar, boerderijmuseum & boerderijkamers. Wie meer te weten wil komen over Loo en omgeving is vanaf 19.30 uur van harte welkom. De avond start om 20.00 uur. Het programma staat in het teken van ‘vroeger’: archeoloog Davy Kastelein van de gemeente Deventer vertelt meer over Loo in vroegere tijden. Looënaar Teun Deijk zal ons toespreken, als Mans van de Sangel.

Over Loo valt véél te ontdekken! Sinds wanneer ‘bestaat’ Loo eigenlijk? Wat zijn opvallende gebeurtenissen in de geschiedenis? Archeoloog Kastelein van de gemeente Deventer kan er van alles over vertellen tijdens de eerste avond van Thuis in Loo.

Over het leven in Loo – vroeger en nu – kan ook Teun Deijk goed verhalen… Als Mans van de Sangel komt hij de bezoekers op De Pothaar bijpraten over Loo, de inwoners en hun belevenissen.

Van alles leren over Loo

Thuis in Loo is een vrijblijvende, gratis cursus, die wordt gegeven bij De Pothaar aan de Pothaarsweg 8a in Loo-Bathmen (Kijk op http://www.depothaar.nl voor informatie over adres en route). In drie of vier afzonderlijke avonden worden de deelnemers bijgepraat over allerlei facetten van Loo: de geschiedenis, de bewoners, het landschap en de economie. Ook kunnen de bezoekers zelf thema’s inbrengen waarover zij graag meer willen weten.

Thuis in Loo?

Thuis in Loo wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en is een samenwerking tussen de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen, Stimuland en De Pothaar, boerderijmuseum & boerderijkamers. Doel is niet alleen meer kennis over de omgeving, maar ook dat mensen elkaar (nog) beter leren kennen. De bijeenkomst wordt gegeven in het museum: een toepasselijke omgeving, met alle lokale en regionale geschiedenisvoorwerpen als entourage.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer