Gert Tuitert winnaar Holtens kampioenschap biljarten 2009

0

HOLTEN – Donderdagavond 11 juni is bij Café Jansen de finale van het Holtens kampioenschap 2009 gespeeld.
 
Voor deze finale hadden zich vier personen geplaatst: Bart Soer en Gert Tuitert van BV Kalfsterman, Erik Paalman van BV Jansen en Jan Koning jr. van BV ’t Klavier.
 
De eerste partij ging tussen Bart en Gert. Gert liet vanaf het begin zien wat zijn plannen voor deze avond waren, want hij gaf Bart meteen het nakijken. Met een aantal hoge series bouwde hij een grote voorsprong op. Bart deed wat hij kon, maar hij kwam geen moment in zijn spel en moest dan ook berusten in een kansloze nederlaag, aangezien hij (net) geen wedstrijdpunt meekreeg.
 
Vervolgens was het de beurt aan Erik en Jan voor hun eerste partij. Erik schoot het best uit de startblokken. Met een mooie serie van 19 wist Jan zijn achterstand in te halen, maar Erik leek niet onder de indruk. Binnen een paar beurten had hij opnieuw een grote voorsprong opgebouwd en hij wist deze voorsprong probleemloos over de streep te trekken. Jan wist in de nabeurt nog wel een aardige serie te maken, maar genoeg voor drie wedstrijdpunten was het net niet.
 
Jan mocht meteen weer aan de bak, ditmaal tegen Gert. Beiden speelden een matige partij met kansen over en weer. Uiteindelijk was het Gert die als eerste het vereiste aantal caramboles wist te maken, waardoor Jan voor de tweede keer een nederlaag moest slikken.

Bart had na zijn eerste verloren partij wat goed te maken. Tegenstander Erik was daarvan het slachtoffer. Erik liet een paar steekjes vallen, terwijl Bart nu wel in zijn spel kwam en alles maakte wat er zo’n beetje te maken viel. Erik kwam niet in het stuk voor en kreeg geen enkel wedstrijdpunt mee tegen een ontketende Bart.
 
Na vier partijen was duidelijk dat Gert Tuitert de beste papieren had. Hij had in zijn laatste partij maar één wedstrijdpunt nodig om zich tot de nieuwe Holtense kampioen te laten kronen. De strijd om de plaatsen 2, 3 en 4 was echter nog geheel open.
 
Inmiddels was Café Jansen goed volgelopen met supporters en andere belangstellenden en allen gingen er goed voor zitten om de laatste partijen te aanschouwen.
 
De voorlaatste partij ging tussen Jan en Bart. Bart had de beste start, maar al gauw nam Jan de regie in handen. Jan bouwde een comfortabele voorsprong op en liet Bart niet in zijn spel komen. Met een mooie serie maakte Jan zijn laatste partij uit en verzekerde zich zo van minimaal een tweede plaats.
 
In de laatste partij zou de beslissing vallen. Gert had aan één wedstrijdpunt genoeg om Holtens kampioen te worden. Erik daarentegen moest winnen om niet als vierde te eindigen. Vanaf het begin nam Gert het heft in handen en binnen no time was het benodigde wedstrijdpunt binnen. Zijn ritme stokte hierna iets, maar een gevaar werd Erik toch niet voor hem. Geconcentreerd speelde Gert ook deze partij uit en behaalde zo zijn derde overwinning in deze finale en nog belangrijker: hij behaalde door zijn sterke spel de winst in het JKVK-toernooi van dit jaar! Alle aanwezigen waren unaniem in hun mening dat de beste speler van deze avond de titel terecht in de wacht heeft gesleept.
 
Vervolgens was het de beurt aan Huub Bouwhuis om alle acht finalisten te feliciteren met hun behaalde positie en hen de bijbehorende prijzen te overhandigen.
 
1e en daarmee Holtens kampioen 2009: Gert Tuitert van BV Kalfsterman
2e: Jan Koning jr. van BV ’t Klavier
3e: Bart Soer van BV Kalfsterman
4e: Erik Paalman van BV Jansen

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.