Gerrit Aanstoot neemt prestigieuze prijs in ontvangst

0

HOLTEN/LONDEN – Gerrit Aanstoot uit Holten en zijn collega Ruud Schlenter van het van oorsprong Deventer bedrijf SAC Nederland, nemen vanmiddag de tweede prijs in ontvangst bij de uitreiking van de Prince Philip Award. Deze ontvangen ze uit handen van prins Philip zelf.

De award wordt in het Verenigd Koninkrijk uitgereikt aan innovatieve ontwikkelingen. Kennelijk komen ook buitenlandse initiatieven in aanmerking voor de prijs. Dat laatste gebeurt volgens Gerrit Aanstoot niet zo vaak.

Aanstoot en Schlenter winnen de prijs voor een artikel dat zijn schreven over TIM, een intelligente robot die boeren 24/7 voorziet van belangrijke informatie. Denk hierbij aan gegevens over de melkafgifte of over leveranciers. Hierdoor kunnen boeren volgens Aanstoot ‘realtime’ vanaf de computer hun bedrijf aansturen.

,,Deze prijs is een soort Nobelprijs in de agrarische sector”, zegt Aanstoot, ,,dus ja, wij zijn erg trots." Er waren volgens Aanstoot vele honderden genomineerden.

Lopend in Londen, op weg naar Buckingham Palace waar de prijs wordt uitgereikt, voelt hij zich als een kind dat op schoolreisje is. ,,We hebben nog net geen melkbus met ranja bij ons, maar het scheelt niet veel. Het is niet niks om op Buckingham Palace – het paleis van koningin Elizabeth en haar man Prins Philip – zo’n mooie prijs in ontvangst te mogen nemen.” (bron tubantia) foto Stentor

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.