Gemeente verkoopt kunst

0

De gemeente heeft vanwege de verhuizing besloten voor een deel van de kunst die zij in bezit heeft, een nieuwe bestemming te geven. Donderdag 23 november kunnen geïnteresseerden een bod doen. Degene met het hoogste bod is de koper van het kunstwerk. Bezichtigen kan van 12.00 tot 17.00 uur in het Parkgebouw.

De gemeente heeft een kunstcommissie ingesteld, die een zorgvuldige selectie heeft gemaakt van de kunstwerken van de voormalige gemeente Rijssen. Een deel van de kunstcollectie krijgt een nieuwe plek in het toekomstige gemeentehuis, een deel is al overgedragen aan de Oudheidkamer Rijssen, een deel wordt geschonken aan instellingen die affiniteit hebben met hetgeen is afgebeeld en een deel wordt verkocht.

De kunstcommissie buigt zich binnenkort over de kunstcollectie van de voormalige gemeente Holten. Ook deze kunstwerken krijgen een nieuwe bestemming op het moment dat de ambtenaren verhuizen naar het nieuwe gemeentehuis in Rijssen. Deze collectie wordt zorgvuldig geïnventariseerd, waarbij met name aandacht besteed wordt aan de nieuwe bestemming van de Nagelhoutcollectie.

De kunstwerken uit Rijssen die voor verkoop in aanmerking komen, zijn op donderdag 23 november van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in het Parkgebouw. Geïnteresseerden kunnen die middag een bod doen op deze werken. Aan het eind van de middag wordt geïnventariseerd wie het hoogste bod gedaan heeft. Diegene wordt gebeld en dient het werk donderdagavond te komen ophalen.

Iedereen is welkom om donderdagmiddag een kijkje te komen nemen in zaal 1 van het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49 in Rijssen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer