Gemeente start project Energie Besparen

0

HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten start met het project Energie Besparen.

De bijbehorende website is inmiddels al in de lucht en de eerste bijeenkomst voor huiseigenaren, wordt woensdag 3 november gehouden in het Kulturhus van Holten. De gemeente Rijssen-Holten wil met het nieuwe project en de website huiseigenaren helpen bij energiebesparing.

Doel van dit project is energiebesparing bij particuliere woningen te stimuleren. Er worden wijkbijeenkomsten gehouden, waar huiseigenaren over de aanpak worden geïnformeerd. Is verbouwen aan de orde, dan is dit het moment om in een energiezuinig huis te investeren.

Het project Energie besparen Rijssen-Holten start woensdagavond 3 november in het Kulturhus Holten en wordt geopend door wethouder Stegeman. Op deze bewonersavond horen huiseigenaren hoe zij energie kunnen besparen in hun eigen huis aan de hand van herkenbare voorbeelden die vergelijkbaar zijn met hun eigen situatie.

Investeren in energiebesparende maatregelen loont snel, want de maandelijkse energielasten nemen alleen maar toe. Alleen al in de afgelopen 6 jaar zijn de energiekosten verdubbeld. Zodra energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, wordt het nieuwe energielabel bepaald. Dit energielabel is 10 jaar geldig en is verplicht bij de verkoop van de woning.

Op de site worden maatregelen genoemd die zorgen voor energiebesparing in huis. Maar ook welke subsidies er hiervoor zijn en welk stappenplan men moet volgen. Verder staat de planning van wijkbijeenkomsten vermeld.

Kijk voor meer informatie: http://www.energiebesparenrijssen-holten.nl
(bron west twente)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.