Gemeente gaat jonge en oude sporters meer ontzien

0

HOLTEN – Bij een eventuele nieuwe verhoging van de sporttarieven zal de gemeente Rijssen-Holten proberen de jeugdige sporters en de 65-plussers te ontzien.
Dat betekent dat de prijzen voor bijvoorbeeld zwemkaartjes voor deze twee groepen minder hard zullen stijgen dan voor volwassenen.

De gemeenteraad en het college van B en W van Rijssen-Holten hebben dat afgesproken bij de definitieve vaststelling van de nieuwe sporttarieven.

Tot en met het jaar 2013 wordt sporten in Rijssen-Holten duurder. De toegangsprijzen voor de zwembaden stijgen, maar ook wordt het bijvoorbeeld duurder om een sporthal te huren. Verder gaat de jaarlijkse huurprijs van een grasveld omhoog.

Om grote bedragen gaat het overigens niet; vaak is het een kwestie van enkele euro’s. Of zoals Ab Hofhuis (Gemeentebelang) zei tijdens het definitief vaststellen van de nieuwe tarieven: "Het zijn hoge percentages, maar het zijn minimale bedragen. Daar kan ik nog geen zakje friet voor kopen."

Toch verzocht Freek Nieuwenhuis van de ChristenUnie om in de toekomst meer rekening te houden met de jongeren en de 65-plussers. Die oproep vond gehoor bij het college van B en W.

Alleen de SGP was tegen de verhoging van de tarieven. Volgens Jan Slagman is vooral de verdeling van de pijn over de georganiseerde sport en de recreatieve zwemmer zeer oneerlijk. De procentuele stijging van de prijs van zwemkaartjes is volgens de SGP vele malen groter dan bijvoorbeeld de huur van een sporthal. Slagman zei dat zijn fractie dit als ‘onbillijk’ ervaart en daarom tegen het voorstel was. "Bovendien heeft de georganiseerde sport de Sportraad, terwijl de recreatieve zwemmer geen forum waar hij of zij op kan terugvallen.”

Wethouder Willem ter Schure antwoordde dat burgers zich bijvoorbeeld kunnen wenden tot de politieke partijen. "Dus óók de recreatiezwemmer heeft een platform."
(bron Stentor)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer