Gemeente biedt plaats aan jong ondernemerschap

0

HOLTEN – Startende ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de dynamiek en groei van de lokale en regionale economie.

Reden voor het college om het Centrum voor Jong Ondernemerschap op te richten. Daarmee worden startende ondernemers gefaciliteerd om economisch onafhankelijk en duurzaam zelfstandig te worden.

Er wordt uitgegaan van 20 a 25 deelnemers aan dit initiatief voor eind 2014. Voor de uitvoering wordt aangesloten bij het programma IkStartSmart van de Kamer van Koophandel en de provincie Overijssel.

 

Ondernemend talent

Met het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO) wordt een broedplaats gecreëerd en een kweekvijver voor jong hoogopgeleid ondernemend talent. De starters zijn ambitieuze ondernemers (0-5 jaar ondernemerservaring) die met ondersteuning van lokale professionals en elkaar hun ondernemerschap willen laten uitgroeien. Dit zijn niet alleen jongeren, dit kunnen ook mensen zijn die in de loop van hun carrière beslissen om voor zichzelf te beginnen, eventueel naast een lopend arbeidscontract. Daarnaast kunnen mensen na een ontslag beslissen om als ondernemer te starten.

Stageplekken

Het CvJO is daarnaast een stage bureau en kweekvijver voor studenten op MBO, HBO en WO niveau. Deze studenten lopen stage, studeren af of volgen een minor bij het CvJO. Bedrijven kunnen gebruik maken van dit stage bureau dat opdrachten in de markt inventariseert en bemiddelt. Door het aanwezige netwerk kan het optreden als schakel tussen bedrijvenleven, overheid en kennis instellingen. Er zijn informatie samenwerkingen met onderwijsinstellingen, die kunnen worden aangevuld met de samenwerking met ondernemersverenigingen als KWR, HIG, Bij de Tijd.

Samenwerking met Citadel

Het CvJO zal de schakel naar het bedrijfsleven mede door de samenwerking met de Citadel vorm geven. Centraal gelegen, multifunctioneel, voorzien van werkplekken met Wifi, keuken en een conferentiezaal. Het CvJO vestigt zich in het gebouw van de Citadel en kan met geringe aanpassingen geschikt worden gemaakt.

Samenwerking met IkStartSmart

Het CvJO heeft de intentie om samen te gaan werken met het IkStartSmart programma van de Kamer van Koophandel en de provincie Overijssel. De provincie evalueert het programma in 2013.

Onderdeel uit het Deltaplan

Het Centrum voor Jong Ondernemerschap is een van de acties uit het Deltaplan. Het Deltaplan is opgesteld in nauwe samenwerking met ondernemers, organisaties en verenigingen, en de gemeente Rijssen-Holten. Het geeft snelle acties weer om de crisis het hoofd te bieden. De gemeenteraad van Rijssen-Holten heeft hiervoor gelden vrij gemaakt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.