Geld voor groen en blauw

0

HOLTEN – Houtwallen, vijvers, poelen, lanen of bomen met monumentale waarde. Het buitengebied van de gemeente is er mee gevuld.

Om de eigenaren van deze typische landschapselementen tegemoet te komen en te bewegen om zich in te zetten voor het behoud ervan, is de gemeente een samenwerking aangegaan met de Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel.

Particulieren kunnen vanaf 2012 subsidie aanvragen voor het onderhoud van deze landschappelijke elementen. De aanvraag wordt ingediend bij de gemeente. Een coördinator speelt de aanvraag door naar de stichting, waarna er een beheerscontract kan worden ondertekend. Via de regeling verwacht de gemeente een derde van het totale landschapsbeheer in de gemeente onder te kunnen brengen.

Het plan heeft een looptijd van 21 jaar en in totaal wordt er circa 1,4 miljoen euro geïnvesteerd. De gemeente neemt 345.000 euro voor zijn rekening. De provincie betaalt de rest. Een klein deel van het budget wordt gebruikt voor aanleg van nieuwe landschapselementen.(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.