Geen extra industrie Holten

HOLTEN – De geplande uitbreiding van industrieterrein Vletgaarsmaten in is voorlopig van de baan. Dat staat in een brief van de gemeente aan bewoners die plaats zouden moeten maken als Vletgaarsmaten wél zou worden vergroot.
Deze uitbreiding wordt ook wel Vletgaarsmaten 3 genoemd. Dit project zou ruim 50 hectare extra industrieterrein opleveren.

In de brief staat overigens dat een andere uitbreiding van Vletgaarsmaten (fase 2C genoemd) wel doorgaat. Dit is een aanmerkelijk kleiner stuk dan Vletgaarsmaten 3.

In februari vroeg de provincie om nieuwe berekeningen rond de noodzaak van Vletgaarsmaten 3. Reeds geplande uitbreidingen van industrieterreinen zijn namelijk volgens de provincie voorlopig voldoende om in de behoefte aan bedrijfsruimte in Overijssel te voldoen. Uit de nieuwe cijfers blijkt nu dat er geen behoefte is aan Vletgaarsmaten 3.

Voor omwonenden betekent dit dat zij straks weer volledig de baas zijn over hun grond. De gemeente had namelijk een zogenoemd Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) op de gronden gelegd. Hierdoor zijn de eigenaren bij verkoop hun grond als eerste aan de gemeente aan te bieden. Het besluit zal ook als muziek in de oren klinken voor de actiegroep ‘Houdt het Holterbrook groen’, die strijdt tegen uitbreiding, omdat zij meent dat er geen behoefte is aan meer industrieterreinen bij Holten.  
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer