Finale iCAN DOit in zicht!

0

HOLTEN – De finale van het project iCAN DOit komt in zicht voor 103 leerlingen van scholengemeenschap De Waerdenborch.

Op maandag 25 en dinsdag 26 juni verschijnen vijf brugklassen aan de start bij zwembad Twenhaarsveld voor de Run-Swim-Run. Dat betekent 1 kilometer hardlopen, 250 meter zwemmen en daarna weer 1 kilometer hardlopen. Behalve deelnemer is elke leerling ook begeleider. Dit houdt in dat de leerlingen de loopronden en de zwembanen van elkaar tellen en de eindtijd noteren. De deelnemers ervaren de bekende wisselzone, waarin zo snel mogelijk de schoenen aan- en uitgetrokken moeten worden. Elke deelnemer ontvangt een certificaat en voor de snelsten wacht ‘eeuwige roem’.

Op deze manier worden de brugklassers betrokken bij het grootste Holtense evenement, de triatlon, die dit jaar op 6 en 7 juli wordt gehouden. iCAN DOit wordt gesteund door de gemeente Rijssen-Holten, Sportservice Overijssel en AV Holten.

De start van het project was op 29 maart. Sinds die tijd zijn de brugklassers onder aanvoering van hun gym- en biologieleraren aan de slag geweest met het verleggen van hun persoonlijke doelen. Het motto is ‘Je kunt meer dan je denkt’.

Behalve de speciale iCAN DOit doelgroep werken de andere brug- en tweedeklas leerlingen van de Waerdenborch ook hun Run-Swim-Run af.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer