Fietstocht over de Sallandse Heuvelrug

0

HOLTEN – Op zondag 26 april wordt door de Wielervereniging Holten voor de 30e keer de Holterbergtoer georganiseerd. Tijdens deze toertocht, die afstanden kent van 80, 100 en 150 kilometer, moet er flink worden geklommen.

Een gigantische ijsmassa die in de derde IJstijd en dus 150.000 jaar geleden vanuit Scandinavië ons land binnenschoof, heeft er voor gezorgd dat er veel valt te genieten. Deze enorme gletsjer duwde de grond met zoveel oergeweld voor zich uit, dat er een stuwwal ontstond: de Sallandse Heuvelrug. Voor menig fietser vormen de vele beklimmingen een sportieve uitdaging. Velen zien de Holterbergtoer als ideale voorbereiding op de Ardense klassiekers.

De 3 afstanden die tijdens deze Holterbergtoer in eigen tempo kunnen worden afgelegd zijn geheel nieuw en lopen grotendeels samen. Alle afstanden moeten afrekenen met de beklimmingen van de Luttenberg, Lemelerberg, Hellendoornseberg en de Holterberg, waarbij de laatste zelfs van beide kanten moet worden beklommen.

De langste afstand van 150 kilometer wordt daarnaast ook nog geconfronteerd met de vele beklimmingen in de glooiende omgeving van Rijssen, Goor en Markelo. Naast het hierboven omschreven klimwerk kan men ook nog genieten van een prachtig vrijliggend fietspad langs de rivier de Regge en mooie open landschappen met verspreide bomengroepjes en goed onderhouden houtsingels. Alle routes worden met pijlen aangegeven en daarnaast ontvangt men ook nog een gedetailleerde routebeschrijving.

Onderweg passeren alle deelnemers ook nog een verzorgingspost waar men op drinken en een versnapering wordt getrakteerd.

De start van deze toertocht is tussen 7.30  en 10.00 uur bij sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Na afloop kan men daar ook gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid.

De deelnamekosten bedragen 3,50 euro voor de 80 kilometer en 4,00 euro voor de 100- en 150 kilometer. Een herinnering is tegen meerprijs verkrijgbaar. Fietsers die geen lid zijn van de NTFU of KNWU betalen 1,00 euro extra ten behoeve van een dagverzekering.

Uitgebreide informatie over de routes kunt u vinden op de website van de Wielervereniging Holten http://www.wvholten.n

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer