voor Holten, door Holten

Feestavond brandweer

0

HOLTEN – De PV van de brandweer Holten heeft zaterdag  13 oktober haar jaarlijkse feestavond gehouden.

De door groep drie met aanvulling van een oud brandbestrijder georganiseerde thema avond werd gehouden bij ,,Heinrich van de geeldkiste,,ergens aan de oostkant van het dorp.

Het thema van deze regenachtige Oktoberavond was B.B.en S. ofwel Bier, Bratwurst und Sauerkraut.

Bij het binnen komen werden sommige verregende gasten met één of ander brandend goedje weer op temperatuur gebracht om vervolgens na het officiële gedeelte (koffie) zich te storten op de bovengenoemde genotsmiddelen.

De in Beierse Outfit geklede (Lederhosen und so weiter)organisatie,had verder een spelletjes circuit opgezet,met boomstam zagen,spijkerslaan , bierpul schuiven en zo snel mogelijk een braadworst naar binnen werken.Dit alles in competitie  verband van de mannen tegen de vrouwen.

Het uiteindelijke resultaat dat de dames met de eer gingen strijken is de schuld van een vuurvreter, die bekent staat om zijn enorme laadschuur,maar vanavond een braadworst niet weg kon krijgen. Het excuus dat  temperatuur verschil de oorzaak was,werd door de gejurkte heidie,s met hoon beantwoord.

Dit alles werd in redelijk verstaanbaar Germaans aan elkaar gepraat door, Johan van de  smerige roeten,  en,, Wilco mit der koekglazer(Duitse bril).

Na het verorberen van het geweldige eten wat aangeleverd was door het catering  bedrijf aus der Wasserecke,werd de volume knop hoger gezet,om  met de bijbehorende Duitse meedeiners de voeten van de vloer te krijgen. Om klokslag half een ging het licht aan,en vervolgens gaat iedereen op zijn eigen manier via de kortste weg (uitzonderingen daar gelaten)  richting nest.

Kort samengevat was het een geslaagde avond. Maar dit alles kan per definitie alleen met een alcohol vrije piket groep,Herr Heinrich en een gesmeerd lopende feest commissie.

Groep drie geeft voor 2013 de sleutel over aan de piket groep.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.