Extra voorstellingen van “Het huis”

0

HOLTEN – De voorstelling van “Het huis” van toneelgroep COV op vrijdag 28 maart is nog niet helemaal uitverkocht maar één voorstelling in maart blijkt niet genoeg om aan de grote vraag te voldoen.

Om mensen de keus te geven om op een ander tijdstip dit mooie toneelstuk te zien speelt de toneelgroep op zaterdag 8 en 15 november 2014 dit stuk nogmaals in het Kulturhus te Holten.

In “Het huis” draait alles om de drie zussen en hun pas overleden moeder. Het is de laatste dag dat het ouderlijke huis opgeruimd kan worden voordat de sleutel wordt overgedragen. Dozen worden ingepakt, rommel opgeruimd, alles wat van hout is gaat op de brandstapel. De echtgenoten worden ingeschakeld om een handje te helpen. Tijdens deze werkzaamheden worden herinneringen opgehaald over vroeger. Maar ook kleine irritaties steken de kop op en emoties laaien op. Net als vroeger eigenlijk.

Nadat een tante haar deel van de boedel heeft opgehaald laat ze familie terloops weten dat hun moeder al jaren een geheim met zich heeft meegedragen. Zij laat de drie zussen in totale verbijstering en verwarring achter. Als er dan vanwege een opgelopen schade de verzekeringsagent langs komt blijkt dat moeder nog meer geheimen heeft gehad die grote gevolgen voor de erfenis kan hebben. En dan is er nog die vage buurman die opeens van heel veel dingen meer weet.

“Het huis” is een modern en indrukwekkend toneelstuk over het verlies van een dierbare, hechte familiebanden, relatieproblemen en geheimen. Uit het leven gegrepen, met humor, emotie en voor ieder herkenbare situaties. Voor de spelers van toneelgroep COV betekent dit een regelrechte uitdaging.
“Het huis” heeft de ideale ingrediënten voor een fijne toneelavond. Een stuk met humor terwijl het toch ergens over gaat. Met veel herkenbare situaties, geestig en soms confronterend…

“Het huis” is geregisseerd door Hetty Nijkamp en geschreven door Sonja de Jong. De première  is op vrijdag 28 maart in De Kandelaar te Holten. Aanvang 20:00 uur, kaarten a € 7,50 zijn te reserveren via http://www.toneelgroepcov.nl . Op zaterdag 8 en 15 november speelt COV “Het huis” in het Kulturhus te Holten. Kaarten voor deze voorstelling zijn t.z.t. te bestellen via het Kulturhus.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.