Eerste vuurwerkdemonstratie ooit in Holten

0

HOLTEN – Op 20 november j.l. heeft Sinterklaas de Vuurwerkstore Holten, feestelijk geopend. Sindsdien gaat er geen dag voorbij dat eigenaar Stefan Schöppers géén nieuwsgierige kijkers in zijn winkel treft. ‘Ik moet ’s ochtends de deur op slot houden, anders staan ze nog vóór openingstijd midden in de winkel’, aldus Schöppers.

Ook de etalage trekt bekijks. Tegen een achtergrond van een glanzend paars sliertengordijn brengen de voorbeeldvuurwerkpakketten de consument alvast in de stemming om straks zelf vuurwerk te ontsteken tijdens de jaarwisseling. Hun geduld wordt nog even op de proef gesteld: de officiële verkoop vindt plaats op 28,29 en 31 december aanstaande.

Eerste vuurwerkdemonstratie ooit in het dorp: mét schietlijst
Op vrijdag 14 december aanstaande geeft Vuurwerkstore Holten om 19.30 uur een vuurwerkdemonstratie op het terrein van touwtrekvereniging Okia, gelegen naast voetbalvereniging Blauw Wit. Toegang is gratis. Bij de entree krijgen de bezoekers een zogeheten ‘schietlijst’. ‘Daarop staat het artikelnummer, de prijs én het gewicht van het vuurwerk, uitgedrukt in gram. ‘Vooral dat laatste, samen met het effect, is voor een fanatieke vuurwerkfan erg belangrijk’, zegt Schöppers lachend.

Het vuurwerk wordt op chronologische volgorde van de schietlijst ontstoken door professionele pyrotechnici. Zo kunnen de bezoekers de collectie zélf ervaren. Tijdens de vuurwerkdemonstratie zal het personeel van de Vuurwerkstore Holten het publiek op ruime afstand houden, want veiligheid staat hoog in het vaandel. Naar verwachting duurt de demonstratie ongeveer drie kwartier.

Warme chocolademelk maakt opwachting in de winkel ná afloop van de demonstratie
Na afloop van de vuurwerkdemonstratie staat warme chocolademelk klaar in de winkel, die is gevestigd pal achter de Nederlands Hervormde kerk, aan de Kerkstraat 6. Mensen worden dan direct in de gelegenheid gesteld om meer informatie in te winnen of een voorbestelling te plaatsen.

De sprinklerinstallatie is het sluitstuk van de fikse verbouwing van het pand
Het pand van Vuurwerkstore Holten heeft een flinke metamorfose ondergaan om aan de wettelijke eisen te voldoen. Die zijn na de vuurwerkramp in Enschede in 2000, enorm aangescherpt. De opslagbunkers zijn al enige tijd klaar voor ingebruikname en de recentelijke installatie van het sprinklersysteem is het sluitstuk van de verbouwing. De eerste vuurwerkwinkel in Holten die zich puur richt op de verkoop van consumentenvuurwerk is nu een feit en het personeel is er helemaal klaar voor.

Twitteractie met kans op vuurwerkcheque ter waarde van 250 Euro
Onder de Twittervolgers van Vuurwerkstore Holten wordt een vuurwerkcheque ter waarde van 250 Euro verloot. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de vuurwerkdemonstratie. Kijk voor meer informatie en de webshop op http://www.vuurwerkstoreholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.