Duizend fietsers genoten van Holterbergtoer

0

HOLTEN – Wielervereniging Holten kreeg zondag 7 april zo’n 1000 fietsers uit het gehele land aan de start bij hun 34e Holterbergtoer.

Dergelijke aantallen zijn voor deze toertocht voor de racefietsers erg hoog. In al die jaren dat deze tocht werd georganiseerd is het 3 keer voorgekomen dat de opkomst nog hoger lag. Veel fietsers waren door het koude voorjaar nog maar weinig aan fietsen toegekomen.

Veel tochten werden de laatste maand geannuleerd vanwege sneeuwval en de fietsers zagen nu hun kans schoon om de conditie bij te schaven op de vele heuvels die deze toertocht over de Sallandse Heuvelrug kent. Veel van de deelnemers aan de Holterbergtoer nemen een week later ook deel aan de Amstel Gold Race voor recreanten. Deze fietsers waren dus min of meer wel verplicht om eens flink in training te gaan en ’s morgens vroeg de vrieskou te trotseren.

Na een erg koude en ietswat mistige start warmde het gelukkig voorzichtig op en begon de zon flink te schijnen. De deelnemers waren vol lof over de prachtige fietsroutes en de duidelijke bepijling. Er kwamen ook veel fietsers aan de start die de Holterbergtoer op hun lijstje hadden staan omdat deze door de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) was geselecteerd voor de zogenaamde Interlandtrofee. Dit zijn een serie tochten in België, Duitsland en Nederland die absoluut de moeite waard zijn om aan deel te nemen. Er konden routes worden gefietst van 80, 110 en 150 kilometer waarbij de renners veel klimwerk kregen voorgeschoteld omdat de Sallandse Heuvelrug over de gehele lengte in het parcours was opgenomen. De Holterberg moest zelfs twee keer worden overwonnen, eerst vanaf de zuidzijde en aan het eind van de route nogmaals vanaf de andere richting. De onderweg ingerichte verzorgingspost met drinken en voedzame koeken werd door de deelnemers dan ook erg gewaardeerd.

Het volgende fietsevenement van de Wielervereniging Holten is de Holterberg Herfstveldrit op zondag 15 september. Dit is een toertocht voor de mountainbikers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.