Direct eenrichtingsverkeer Dorpsstraat

0

HOLTEN – Lokaal Liberaal wil dat per direct eenrichtingsverkeer wordt ingesteld op de Dorpsstraat ter hoogte van de Smidsbelt. Deze maatregel moet in elk geval blijven bestaan tot de afronding van de werkzaamheden in het centrum.

“Momenteel wordt er volop gewerkt aan een nieuw centrum voor Holten. Dit brengt natuurlijk veel ongemak met zich mee. Maar nu de Kalfstermansweide wordt heringericht is de verkeerssituatie aan de Dorpsstraat – richting Kalfstermansweide – veranderd in een complete chaos,” aldus Holtenaar Daniël van der Sanden van Lokaal Liberaal Rijssen-Holten.

“Wandelaars die denken op een plein te lopen moeten vrezen voor hun leven. Tal van auto’s rijden links en rechts over het plein naar de parkeerplaats. Het verkeer vanaf de parkeerplaats haalt elkaar links en rechts in om vervolgens af te slaan naar de Dorpsstraat. Zelfs fietsers weten niet meer hoe veilig door de autostroom heen te komen.” vult Dini Heuver-Harbers aan.

Lokaal Liberaal heeft deze situatie aan den lijve ondervonden tijdens het campagne voeren op de vrijdagmiddagmarkt. Veel inwoners smeekten de politici iets aan deze situatie te doen. Tijdens die middag werden twee auto’s zwaar beschadigd. Van der Sanden: “Door de huidige inrichting is de rijrichting niet meer te zien. De rijbaan is op sommige plaatsen te smal doordat veel auto’s fout parkeren.”

De partij vindt daarom dat per direct eenrichtingsverkeer moet worden ingesteld in de Dorpsstraat. Zo kan verkeerschaos enigszins gereguleerd worden. Lokaal Liberaal ziet dit vooralsnog als een tijdelijke oplossing voor de verkeersproblemen. Na afronding van de werkzaamheden in het centrum moet een definitieve oplossing worden gekozen.

Verder is Lokaal Liberaal van mening dat de gemeente haar taak met betrekking tot verkeersveiligheid voor haar inwoners serieus moet nemen en eens ter plekke een kijkje moet nemen. “Met dit inzicht kan snel een einde aan deze onwenselijke en onveilige situatie gemaakt worden,” aldus Daniël van der Sanden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.