Dieseldieven aangehouden

0

Holten – Een 29-jarige Poolse man en een 19-jarige Poolse vrouw zijn op 23 februari rond 01.45 aangehouden toen zij dieselolie overhevelden uit de tank van een vrachtwagen die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij AC Holten. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Op 23 februari rond 01.40 uur, lag een 46-jarige Sloveense vrachtwagenchauffeur te slapen in zijn geparkeerde vrachtwagen op de parkeerplaats AC Holten. Hij werd door een collega vrachtwagenchauffeur die naast hem geparkeerd stond wakker gemaakt met de mededeling dat er dieselolie uit zijn tank gestolen werd. De chauffeur waarschuwde de politie die in de omgeving was en dus snel ter plaatse was. Agenten troffen een ton aan naast de opengebroken dieseltank van de vrachtwagen. Met een slang werd de dieselolie uit de tank overgeheveld in de ton. De dieven waren kennelijk gestoord en gevlucht, waardoor de ton inmiddels vol was en een grote hoeveelheid dieselolie inmiddels de parkeerplaats en de berm ernstig vervuild had. De politie sloot het gedeelte van de parkeerplaats af.

Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en zagen op enig moment twee mannen gebukt bij een vrachtwagen staan. Toen zij de mannen aanspraken gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging kon de politie één van de beide mannen aanhouden. Het bleek een 29-jarige Pool te zijn, die sterk naar dieselolie stonk. In de auto waarmee de Pool had gereden werd een 19-jarige Poolse vrouw aangetroffen. Ook zij werd aangehouden.

De politie heeft met honden de bospercelen afgezocht maar heeft de tweede man niet kunnen vinden.

De door de beide Polen gebruikte auto bleek eigendom te zijn van de ontkomen man.

De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen, de verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de derde verdachte voort. Uit berekening van de getroffen vrachtwagenchauffeur blijkt dat er ongeveer 200 liter dieselolie op de parkeerplaats en in de berm is gelopen. Rijkswaterstaat gaat een reinigingsactie ondernemen
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.