Denken over 3 miljoen minder….

HOLTEN – In vier jaar tijd (over de periode 2012 tot en met 2015) moet drie miljoen extra bezuinigd worden, denkt het college van B en W.

Tot nu krijgt de gemeente jaarlijks 30 miljoen van het Rijk uit het gemeentefonds, voor alle gemeentes de grootste inkomstenbron. Maar het college houdt er rekening mee dat daar wel eens tien procent – drie miljoen dus – vanaf zou kunnen gaan. Dat is niet meer dan een schatting.

Het is onder meer afhankelijk van de vraag welk kabinet er komt en hoeveel dat kabinet op het gemeentefonds gaat bezuinigen. Niettemin heeft het college de ambtenaren van de afdeling Financiën opdracht gegeven te kijken op welke sectoren bezuinigd kan worden. De ambtenaren hebben daar het beleidsakkoord bijgehaald van de vier partijen (SGP, CDA, ChristenUnie en PvdA) die samen het college vormen. Zo staat er in dat akkoord, dat er kan worden gekort op de gemeentelijke organisatie.

Daarom hebben de ambtenaren daar een mogelijke bezuiniging ingeboekt van 650.000 euro (op een totaal van bijna 6 miljoen), verder een bezuiniging van 7 ton op het onderhoud van plantsoenen en wegen (op een totaal van ruim 6 miljoen), 950.000 euro op zorg en welzijn (op een totaal van bijna 13 miljoen), en dan nog wat kleinere posten. Bij dit alles is niet aangegeven wat de bezuinigingen concreet inhouden. Het zijn indicatieve bezuinigingen. De gemeenteraad moet bij het vaststellen van de begroting zeggen op welke onderdelen van de zorg bezuinigd wordt en hoe er minder geld kan worden uitgegeven aan plantsoenenonderhoud. Omdat in het beleidsakkoord staat dat niet bezuinigd mag worden op werk en bestand, economie, veiligheid en onderwijs, hebben de ambtenaren in deze sectoren geen indicatieve bezuinigingen aangegeven. 
(bron Stentor)

2 Reacties
  1. Tunnelvisie zegt

    Wat kost de volgende tunnel in Rijssen?
    Laten we die eens schrappen 😀

  2. Tunnelvisie zegt

    Wat kost de volgende tunnel in Rijssen?
    Laten we die eens schrappen 😀

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer