De Waerdenborch en AV Holten trekken samen op

0

HOLTEN – Scholengemeenschap De Waerdenborch en Atletiekvereniging Holten trekken samen op onder aanvoering van Johan Brinkman, combinatie functionaris Sport & Onderwijs Rijssen-Holten.

“Onze eerste activiteit bestaat uit het aanbieden van keuzewerktijdlessen. Eersteklassers van De Waerdenborch hebben dan de mogelijkheid om tijdens de keuzewerktijdlessen een daadwerkelijke atletiektraining te ervaren”, aldus Johan Brinkman.

Behalve met atletiek maken de leerlingen ook kennis met andere sporten als hockey, handbal en fitness.

Lichamelijke opvoeding docent Peter van Marion laat weten dat De Waerdenborch met de keuzewerktijd leerlingen bewust wil maken van het gevarieerde aanbod aan sport in Holten. “Bewustzijn bij leerlingen maakt de kans groter dat de leerlingen ook op oudere leeftijd blijven sporten”.

In totaal is er ruimte voor vier groepen. De eerste serie lessen zijn al achter de rug. Deze lessen vonden plaats in de sportzaal. De laatste serie leerlingen heeft mazzel. Deze groepen kunnen gebruik maken van de geheel gerenoveerde buitenaccommodatie van AV Holten. Het is hier waar de AV Holten trainers Hans Kaffener en Jan Cornelis de lessen verzorgen.

Hans Kaffener in reactie op zijn eerste les: “Ik had een afwisselend programma gemaakt met loop-, spel- en oefenelementen. Op deze wijze probeer ik de leerlingen kennis te laten maken met wat atletiek nu precies inhoudt. En dan met name op het terrein van de looponderdelen.” Dat er heel wat meer bij komt kijken dan alleen de beenspieren blijkt uit de oefeningen. Romp, buik, rug en armen, alles kwam aan bod. “Ik ben verrast door de inzet en het niveau van de leerlingen. Ook is het mooi van deze groep leerlingen te horen dat ze allemaal aan sport doen. Het is nu de kunst om ze, als ze wat ouder zijn, aan het sporten te houden. Wij hopen daar met de invulling van de keuzewerktijdlessen een steentje aan bij te kunnen dragen. En natuurlijk is de jeugd die de smaak te pakken heeft welkom als lid bij AV Holten!”

Na afloop riepen de leerlingen in koor dat ze de les ‘leuk’ vonden. Maar ook vermoeiend, zwaar en tegelijkertijd een mooie ervaring om mee naar huis te nemen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.