De Holterberg van de kaart geveegd?

7

HOLTEN – Alle bewegwijzeringsborden naar De Holterberg zijn blijkbaar uit onze gemeente verdwenen. Alleen vanaf Nijverdal wordt de Holterberg (nog) aangegeven.

De naam Holterberg is sterk verbonden aan de gemeente Rijssen-Holten en staat als een berg voor de beeldvorming van Holten. Decennia is door Holtense bedrijven, verenigingen en instellingen bewust gekozen om die naam uit te dragen en te versterken. Generaties Nederlanders associëren die naam met een heerlijke vakantie. Bedrijven hebben geïnvesteerd in de unieke relatie/combinatie met De Holterberg en zelfs Arenabezoekers in Amsterdam moeten over de Holterbergweg (naam van een weg in Amsterdam).

Gemeentebelang heeft bovenstaande onder de aandacht gebracht bij het college. Volgens Gemeentebelang mag de naam ‘De Holterberg’ niet verloren gaan, wat vind jij?

7 Reacties
 1. GW zegt

  Helemaal met bovenstaande eens.!!! Belachelijk.

 2. tegenwind zegt

  ;);)Geef mij de Holterberg ook maar terug,dan ligt het stukje Canadees grondgebied weer op de Holterberg en niet in een nationaal park. Met een kleine aanpassing kun je dit bord ergens in Rijssen plaatsen,met de verwijzing naar een aldaar gelegen hotel waar de benaming al helemaal ,,vout,, van is. Ook kan Gemeentebelang het volgend jaar maart gebruiken als plakbord voor de vekiezingen 😉

 3. JES zegt

  De naam Holterberg gaat van de borden? De Wielervereniging Holten zet a.s. zondag 15 september de Holterberg wel weer op de kaart met een prachtige veldtoertocht: de Holterberg Herfstveldrit. Meer informatie over deze mooie fietstocht op http://www.wvholten.nl en https://www.facebook.com/#!/WVHolten

 4. JES zegt

  De Wielervereniging Holten zet morgen, zondag 15 september, de Holterberg wel weer op de kaart met de Holterberg Herfstveldrit ! Een mooie veldtoertocht waarover u meer informatie vindt op o.a. http://www.wvholten. nl

 5. fleurtje zegt

  Dat samenvoegen van Holten en Rijssen gaat dus over de (heuvel-) rug van Holten.
  Gewoon de naam Holterberg terug !

 6. j.a.maassen zegt

  Volgens een recent interview met de burgermeester op Radio-1 naar aanleiding van de OAD-kwestie, lag Holten al in Twente, nu is de Holterberg ook al zoekgeraakt.
  Een beetje historisch besef bij de gemeente Rijssen-Holten kan geen kwaad!
  Ton

 7. j.a.maassen zegt

  Volgens een recent interview met de burgermeester op Radio-1 naar aanleiding van de OAD-kwestie, lag Holten al in Twente, nu is de Holterberg ook al zoekgeraakt.
  Een beetje historisch besef bij de gemeente Rijssen-Holten kan geen kwaad!
  Ton

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.