Dauwtrappen te paard tijdens Hemelvaart

HOLTEN – Het is een hele gewaarwording. ’s Morgens wanneer de natuur net ontwaakt, te paard door de natuur.

Dat kan met Manege Snorrewind Markelo. Tijdens Hemelvaartsdag wordt het jaarlijkse dauwtrappen te paard gereden. Op donderdag 5 mei vertrekt om 6 uur ’s morgens voor dag en dauw een groep ruiters te paard en pony voor een drie uur durende tocht door de omliggende natuurgebieden.

Vaak rijden we het eerste stuk door de grondmist en is het muisstil in het bos en op de hei. Een bijna magische ervaring. Wanneer we langs de schaapskooi gaan worden de pasgeboren lammetjes net wakker. De kans is groot, dat we reeën met reekalfjes spotten, omdat zij paarden niet erg bedreigend vinden. Onderweg houden we een stop en krijgen de ruiters een drankje en versnapering.

Vind je een tocht bij het krieken van de dag echt te vroeg? Dan kun je ook mee met een twee uur durende rit, die vertrekt om 9.30 uur vanaf Snorrewind. Ruiters met eigen paard of pony, maar ook ruiters die op eentje van Manege Snorrewind meewillen, zijn van harte welkom, mits men de rijkunst voldoende beheerst. Meedoen kan alleen bij opgave vooraf via mail of telefonisch. Kijk voor meer informatie op http://www.snorrewind.nl/hemelvaar

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer