Dag van de Dialoog 2015

HOLTEN – Voorstelling “Misverstand” door stichting Ooit

De week van 9 november tot 13 november 2015 is de Week van de Dialoog.  Op verschillende plaatsen in Nederland worden in een stad of gemeente gesprekstafels georganiseerd, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Op dinsdag 10 november 2015  wordt in Rijssen-Holten voor de zevende keer aandacht gegeven aan de Dag van de Dialoog. Dit jaar anders dan anders, namelijk via de voorstelling “Misverstand”.

De Dag van de Dialoog is een dag, waarop inwoners via interactie met elkaar in gesprek komen om elkaar beter te leren kennen, begrijpen en nieuwe inzichten te krijgen. In de afgelopen jaren vond dit gesprek plaats aan dialoogtafels. Nu, in 2015, vindt dit gesprek plaats tijdens een interactieve sessie. Deze sessie bestaat uit een docu-theater-discussievoorstelling van de Theaterstichting OOIT.

Uitnodiging
De kerngroep Dag van de Dialoog nodigt u van harte uit voor de voorstelling “Misverstand” van Theaterstichting OOIT op dinsdag 10 november 2015. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. Koffie en thee staan voor u klaar. Om 19.30 start de voorstelling.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. De toegang is gratis.

Aanmelding
Inwoners die graag de voorstelling willen bijwonen, kunnen zich vóór maandag 9 november aanmelden bij Chantal Huisman via t (0548) 854 426 of via e-mail: [email protected]. Er kunnen maximaal 100 personen de voorstelling bijwonen. Dus geef u snel op!

Bruggen bouwen
Theaterstichting OOIT uit Arnhem is in 2001 opgericht naar aanleiding van de aanslagen in de Verenigde Staten met het doel een brug te slaan tussen de verschillende culturen via kunst en discussie.  Het stuk, dat wordt uitgevoerd heet “Misverstand“. “Misverstand” is een afwisseling van documentaire, theater en discussie met het publiek; het gaat over huiselijk geweld, familiedrama en eerwraak. Regisseur Akram Sulayman belicht alle kanten van dit thema en laat zowel daders als slachtoffers, conservatieven als progressieven, zowel religieuzen als niet-religieuzen aan het woord komen. Het verhaal voor dit stuk is gebaseerd op een gebeurtenis uit de realiteit.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer