Cursus omgaan met websites van de overheid

0

De overheid verwijst burgers steeds vaker naar haar digitale loketten. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten een cursus omgaan met de elektronische overheid. De cursus van 4 lessen begint op maandagochtend 10 april in de Bibliotheek Holten en op donderdagochtend 13 april in de Bibliotheek Rijssen.
Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, belastingaangifte doen, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Maar nog niet iedereen is vertrouwd met het regelen van zaken op de computer. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus ‘Digisterker: Werken met de e-overheid’. Deelnemers leren handige informatie te vinden en zaken te regelen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook leren zij hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.
Deelnemen
De cursus is voor inwoners van Rijssen-Holten die al met internet kunnen omgaan. Wie nog moeite heeft met het internet kan het beste eerst de cursus internet voor beginners Klik & Tik volgen.
Deelname kost € 10 in verband met de kosten van het cursusboek. De lessen zijn van 9.00 uur – 11.00 uur.
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Meld u uiterlijk 6 april aan bij de balie van de Bibliotheek of via de website.
De cursus is ontwikkeld door Digisterker en na een proefperiode in verschillende Bibliotheken in het hele land, landelijk ingekocht door de gezamenlijke Bibliotheken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.