Cultuur snuiven op de Holterberg

0

HOLTEN – Maart is cultuurmaand bij Natuurdiorama Holterberg.

Op zondag 18 maart kan met een gids gewandeld worden lang historische plekken op de Holterberg en op zondag 25 maart komt schrijver Marcel Möring een lezing verzorgen.

Bekende architecten als Tijmen-Jan Loggers en Rem Koolhaas hebben op de Holterberg huizen gebouwd. Ergens staat een grote eik als stille en laatste getuige van een feestterrein, er is een bunker uit de tijd van de Koude oorlog, een beukenlaan met een bijzonder verhaal. Al wandelend wordt stil gestaan bij de geschiedenis van de Holterberg en de mensen die er hun sporen hebben achter gelaten. De wandeling op zondag 18 maart start om 13.00 uur in Natuurdiorama Holterberg. De deelname kost vijf euro en is inclusief een kopje koffie onderweg.

Aanmelden is gewenst in verband met maximum deelname.   

Marcel Möring
Zondag 25 maart komt schrijver Marcel Möring naar de Holterberg. Het programma, in samenwerking met Festivalbureau Overijssel, start om 13.00 uur bij het natuurmuseum met een literaire wandeling. Daarna verzorgt Möring in het museum een lezing over zijn werk. Deze bekende en in Enschede geboren schrijver, gebruikte de Holterberg voor enkele van zijn beroemde en veelvertaalde boeken, waaronder voor zijn laatst verschenen roman: Louteringsberg (2011). Het programma eindigt met een borrel en mogelijkheid tot signeren.  

Aanmelden:
.Wandeling zondag 18 maart: Natuurdiorama Holterberg, 0548-361979 / [email protected]
.Marcel Möring, zondag 25 maart, via http://www.beeldvanoverijssel.nl

Natuurdiorama Holterberg is te vinden aan de Holterbergweg 12 in Holten.

Meer informatie op onze website: http://www.museumholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.