voor Holten, door Holten

College neemt advies over van Brandweer over paasvuren

1

HOLTEN – In de gemeente zijn vergunningen afgegeven voor het bouwen van 6 paasvuren, 5 grotere en 1 kleine.  

Door de geldende code oranje heeft de Brandweer Twente de boakes beoordeeld en advies uitgebracht over wel of niet aansteken.

Alle 6 mogen worden aangestoken, maar er zijn voorwaarden. De gemeente volgt hierin het advies van de Brandweer.

Alle paasvuren mogen worden aangestoken. Dat is de conclusie van de Brandweer Twente. Voor 1 van de paasvuren, dat van Espelo, gelden extra aanvullende maatregelen. Dit paasvuur ligt bij de heersende en verwachte wind uit noordoost of oostelijke richting, te dicht bij een bosperceel. Voor deze boake gelden dan nadere voorwaarden zoals een beperking van het volume tot maximaal 500 m3, een maximale hoogte, continue bewaking van de omgeving en goede blusmiddelen.

“Ik begrijp de teleurstelling in Espelo, maar de veiligheid staat voorop” aldus burgemeester Hofland. Of dit paasvuur met deze voorwaarden wordt ontstoken ligt dus bij de organisatie in Espelo.

De paasvuren Beusenberg en Holterbroek mogen niet ontstoken worden bij een westenwind, maar de verwachting is dat de wind noordoost/oost zal zijn.

Voor de overige paasvuren gelden geen extra voorwaarden.

Onder gelijkblijvende weersomstandigheden worden de paasvuren op 1e Paasdag onder de geldende voorschriften aangestoken.

  • slag

    Weten ze bij de gemeente Rijssen-Holten niet eens dat het Beuseberg is ipv Beusenberg? FOEI !!!

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link