Club 90 binnenkort 20 jaar

8

HOLTEN – Binnenkort bestaat Club 90 20 jaar en vieren zijn een feestje bij hun favoriete stamcafe.

Waarom de naam Club ’90? 
Is niet zo ingewikkeld: opgericht in 1990, hoewel er ook mensen zijn die denken dat je minimaal 90 kilo moet wegen om er bij te horen……

Hoe ontstaan? Club 90 is eigenlijk ontstaan doordat de Delta club ( ons allen nog wel bekend) een country dag organiseerde en wij als T 90 (Team 90) mee hebben gedaan en de eerste prijs hebben gewonnen.

De daarop volgende optocht met het eerste Keunefeest (uitgestelde carnavalsoptocht ivm golfoorlog) hebben we weer meegedaan en toen als “Club 90” . Eigenlijk waren het voordien 2 vriendenclubjes die al jaren samen op het zwembad kwamen en over en weer een beetje scharrelden met elkaar samengevoegd tot 1 grote vriendenclub: Club ’90. Tijdens die eerste optocht met elkaar wonnen we overigens direct de publieksprijs!!

Wie zijn de leden?   Henk-Jan Veldhuis en Vivian Veurtjes, Alfred Matser en Jolanda Paalman, Rudy en Diane Vrugteveen, Ton Muller en Annemarie Bak, Arjen en Annemarie Lodeweges, Arjan en Janet Vros, Alex en Carin Oolbekkink, Wim en Greta van Coeverden, Henri Rensen, Bart Brinkman en Bart Trotsenburg. 

Hoe kwamen jullie bij de samenstelling? Zie hierboven, in de eerste instantie bestond de club uit ongeveer 20 man.

Boven in het vergaderzaaltje van het Klavier werd er altijd vergaderd. De later bijkomende leden door bijvoorbeeld verkering enz werden eerst gekeurd… (de groep bestond voornamelijk uit heren, met in den beginne maar 4 dames……).

In de loop van de 20 jaar is de club om verschillende redenen weer afgeslankt tot club met 19 leden en 1 erelid nl Hennie van Coeverden, waar we altijd terecht kunnen om weer een praalwagentje te bouwen. 
Hoogtepunten in twintig jaar? Vakanties in Lemmer. Harlingen enz. , waar we met een vrachtwagen heengebracht werden, grote legertent mee én niet geheel onbelangrijk: 2 grote koelkasten!

Diverse geslaagde feesten bij “De Waag” w.o. Tropical party (met echte Braziliaanse dansact), Confettiparty (toen “De Waag”  afbrandde waren ze pas van de confetti af) en Pocketlight party (alles was donker en iedereen kreeg een klein zaklampje).

Een ander hoogtepunt was de confettiterreur met carnaval; een van de uitbaters was zo bang dat we ons kanon mee zouden nemen dat we voortijdig al omgekocht werden met bier. Zaal Vosman hebben ze na ons bezoek moeten renoveren. Ook hebben we meegedaan aan “Te Land ter Zee en in de lucht”  helaas niet in de prijzen, wel in de Prieze.

Elk jaar is natuurlijk de deelname aan de optocht een hoogtepunt en in het bijzonder de zondagavond (prijsuitreiking)

Bijzonder hoogtepunt was deelname aan “de nacht van huus”; we hadden niet het beste- maar zeker wel het spectaculairste voetbal. Aan het eind van de strijd ging er 2 man in de ziektewet en 3 man was lichter geblesseerd (wel allemaal van ons eigen team natuurlijk). Was dus eenmalig.

Wat doen jullie nu nog als club met elkaar?  
Deelname aan de carnavalsoptocht.
1 a 2x per jaar hebben we een Clubdag / feest.
Nieuwjaarsbijeenkomst met z’n allen (incl. kids tegenwoordig).
Met de triatlon zijn we ook van de partij, dan organiseren we samen met de Knetterzoepers een gezellige “stuif es in” voor de kleine én grote kinderen….
Als er verder in het dorp iets georganiseerd word willen we ook nog wel eens een delegatie sturen.

Wat gaat er tijdens receptie gebeuren?
We hopen een boel “oude” bekenden weer te zien en natuurlijk iedereen die ons een warm hart toedraagt. Verder moet het een gezellige aanloop zijn voor de knallende afterparty met natuurlijk “good old DJ Marnix”. Ook hopen we nog wat artiesten te kunnen strikken voor een optredentje….

8 Reacties
 1. theo zegt

  dat was pas een club kunnen die clubjes van tegenwoordig nog wat van opsteken. helden dat waren het

 2. theo zegt

  dat was pas een club kunnen die clubjes van tegenwoordig nog wat van opsteken. helden dat waren het

 3. theo zegt

  delta rules

 4. theo zegt

  delta rules

 5. Vros zegt

  Het Delta gevoel suddert nog een beetje door bij “Club Ebbe”…. Ik neem aan dat je ook nog wel even komt? Gr Vros

 6. Vros zegt

  Het Delta gevoel suddert nog een beetje door bij “Club Ebbe”…. Ik neem aan dat je ook nog wel even komt? Gr Vros

 7. theo zegt

  toch eigenlijk wel mooi dat zo’n clubje als club 90 eigenlijk alleen maar bestaat dankzij de deltacub.dat is eigenlijk wel een huldiging waard. tot de 30e gefeliciteerd

 8. theo zegt

  toch eigenlijk wel mooi dat zo’n clubje als club 90 eigenlijk alleen maar bestaat dankzij de deltacub.dat is eigenlijk wel een huldiging waard. tot de 30e gefeliciteerd

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.