Clinic met Gerard Nijboer

0

Clinic met Gerard Nijboer over een actieve en gezonde leefstijl met de Imaginerun app
Bewegings- en gezondheidsexpert Gerard Nijboer (oud-marathonloper, Olympisch sporter) houdt zaterdag 8 september een presentatie over het belang van bewegen voor je gezondheid. Hij vertelt hoe een app, Imaginerun, je kan ondersteunen bij het onderhouden van een actieve leefstijl. Na de presentatie wordt de app getest en ga je samen met Gerard op pad voor een korte wandeling.

Imagine run kan bijdragen aan een gezonde en actieve leefstijl
Wandelen is een laagdrempelige manier om meer te bewegen in het dagelijkse leven. Voldoende beweging draagt bij aan een gezonde leefstijl. Met de app Imaginerun kun je overal looproutes uitzetten. Kies de afstand die je wilt lopen, de app selecteert vervolgens drie wandelroutes. Alle routes starten en eindigen op de locatie waar je op dat moment bent, waar ook ter wereld! Handig als je een keer wilt lopen in een omgeving waar je niet bekend bent.

Wandeltrainingsschema’s
Naast de routes kun je kiezen voor het volgen van wandel- (en hardloop)schema’s, opgesteld door expert Gerard Nijboer. Voor iedere loper is er een passend schema ontwikkeld. Heb je een doel behaald? Dan kun je jezelf weer een nieuw doel stellen. De schema’s variëren van 2 tot 40 kilometer wandelen (of hardlopen) en duren 4 tot 12 weken. Op deze manier werk je verantwoord aan het opbouwen van uithoudingsvermogen en dus aan je gezondheid.

Kuier deur… de Diepe Hel
De clinic wordt georganiseerd door de Diepe Hel Holterbergloop. Daar vindt op zondag 28 oktober voor het eerst de ZorgSaam wandeltocht plaats. Voor deze 10 kilometer lange wandeltocht wordt een wandeltrainingsprogramma georganiseerd ‘starten met wandelen’. Dit programma is al een aantal weken bezig maar wandelaars kunnen zich hier nog steeds voor aanmelden.

zaterdag 8 september clinic in Hellendoorn
Locatie: ZorgSaam Loperscompany, Koemaste 2, Hellendoorn.
tijd: 9.30-11.00 uur.
Deelname is gratis!
Aanmelden kan via [email protected].
Informatie over het wandeltrainingsprogramma is te vinden op http://www.kuierdeur.nl.

Meer informatie
http://www.diepehelholterbergloop.nl
[email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.