Chaos in Holten en omliggende plaatsen door ongeluk A1

Update

Hulpdiensten zijn dinsdagochtend 19 juni om 07:19 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de A1.

Ter plaatse bleek er een ongeval te zijn gebeurd tussen drie vrachtwagens en een bedrijf bus. Het is een enorme ravage op de A1. De A1 is afgesloten vanaf de afslag Rijssen/Enter tot de afslag Holten/Lochem van Hengelo Richting Deventer.

Het ongeval is ontstaan bij het begin van een file daar is een vrachtwagen tegen een andere vrachtwagen gebotst waarop de kiepvrachtwagen op een bedrijf bus botste en de bedrijf bus vervolgens weer op een vrachtwagen met auto’s botste. Er is een Duitse traumahelikopter gelande om medische hulp te verlenen maar dat mocht niet meer baten, de chauffeur van de achterste vrachtwagen heeft het ongeval niet overleeft en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden het gaat om een 25 jarige chauffeur.

De verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval onderzocht om de toedracht te achter halen. De A1 is van 07:30 tot 15:00 uur afgesloten geweest het verkeer moest omrijden vanaf de afrit Rijssen/Enter naar Goor en van Goor naar Lochem en van Lochem de A1 weer op Bij de afslag Holten/Lochem.

Op de binnen wegen stond alles muurvast ook midden in het dorp bij Holten. De bedrijf bus en de Twee zwaar beschadigde vrachtwagens moesten geborgen worden de vrachtwagen met auto’s kon met lichte schade verder rijden.

Gevolg; enorme files op de weg N35 Rijssen Holten en ons mooie dorpje werd sinds vanochtend vroeg al geteisterd door vrachtwagens en ander A1 verkeer.

Het liep helemaal vol en normaal verkeer was niet meer mogelijk. Holten werd aan alle kanten vastgezet door vrachtwagens die er eigenlijk helemaal niet mogen komen.

Foto’s: Jan Willem Klein Horstman

7 Reacties
 1. Herma Nijenkamp zegt

  Vreselijk😥

 2. Marleen Koning zegt

  Tsja heel vervelend maar daar is een dode gevallen… dan maar een dag chaos in ons mooie dorpje

  1. Aniek Hergers zegt

   Echt hè. Een beetje dramatisch gaan lopen doen over vast staand verkeer terwijl een jongeman van 25 jaar gewoon niet meer thuis komt. En dat ongeluk dan benoemen als “heel vervelend”. Echt de schaamte voorbij. 😞

  2. Marleen Koning zegt

   Het was wel vrij vervelend dat ons hele dorp vast stond hoor. Hier gaan kinderen alleen naar school enzo en dat was nu gewoon gevaarlijk met alle vrachtwagens. Holten is niet gemaakt voor vrachtwagens (veel te smal allemaal)
   Ik baalde er eerst ook van, maar toen ik hoorde dat er een jongen overleden was dacht ik wel, tsja, dan valt de overlast in het dorp wel in het niet.

  3. Aniek Hergers zegt

   Nou precies, dat dus. Net even iets verder kijken dan je eigen kleine probleempjes.

 3. Mark Denekamp zegt

  Dat kun je wel zeggen ja staat helemaal vast man

 4. Brigitte te Wierik zegt

  Teun Schoemaker?🚴‍♂️❤😘😂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer