CDA wil aandacht voor huisvesting jongeren

0

HOLTEN – In Holten zijn te weinig betaalbare woningen voor jongeren (en trouwens ook ouderen), waardoor jeugdige inwoners genoodzaakt zijn een huis of appartement in een andere plaats te zoeken.
De CDA-fractie vraagt aandacht voor deze problematiek.

Holtenaar D. Beldman, die woont aan de Kolweg, heeft de huisvestingsproblematiek aangezwengeld. Hij stelt in een brief aan de gemeente Rijssen-Holten en de politieke partijen dat veel Holtense jongeren zich niet meer aanmelden voor een woning in het dorp. "Omdat ze vooraf weten dat ze vrijwel kansloos zijn. Voor één appartement zijn 40 aanvragen", weet Beldman, die ook de aandacht vestigt op de gevolgen van het woningtekort.

"Jongelui verlaten Holten en trekken onder meer naar Deventer en Almelo, waar meer betaalbaar aanbod is. Wij zijn deze inwoners dan definitief kwijt", stelt Beldman. Hij signaleert nóg een ontwikkeling. ,,Jongeren trekken in verbouwde boerenschuren, garages of caravans", schrijft Beldman, die verder hamert op brandveiligheid. Ook de ouderenhuisvesting zou in Holten een probleem zijn. "Er wordt bij wijze van spreken bijna ruzie gemaakt als er een appartement vrijkomt."

"Wat voor mogelijkheden ziet het college van B en W om dit probleem op te lossen en is het college bereid om op korte termijn samen met de woninbouwcorporaties naar oplossin­gen te zoeken?", zo vraagt de CDA-fractie aan B en W van Rijssen-Holten.

Volgens Beldman schept de crisis mogelijkheden. "Juist nú kan er goedkoop worden gebouwd, want aannemers zitten verlegen om werk. En wellicht zijn er subsidie­mogelijkheden."
(bron stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.