voor Holten, door Holten

C1 en C2 onderuit dit weekend, A1 volle winst

0

HOLTEN – Meiden C1 van volleybalvereniging Mintonette moesten dit weekend een wedstrijd tegen De Krekkers uit Maria Parochie.

Tijdens het inspelen werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd moeilijk kon worden.  Het verschil tussen 1e klasse en 2e klasse is groot, je ziet en hoort dat deze meiden vaker dan 2x training krijgen.

De meisjes van Krekkers beschikten allemaal over een uitstekende service en daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt. De Holtense meiden speelden helemaal niet slecht maar de tegenstanders waren gewoon wat sneller en beweeglijker. De Holtense meiden hebben er alles aan gedaan om het ze moeilijk te maken maar met de setstanden van 25-17, 25-12, 25- 16 en 25-8 werden ze met 4-0 naar huis gestuurd. Over 2 weken spelen de meisjes C1 thuis tegen dezelfde tegenstanders en dan gaan ze proberen de eerste punten van dit seizoen te pakken.

De meiden van C2 hadden een uitwedstrijd in Enter. De start van de wedstrijd was niet sterk; ze keken al snel aan tegen een achterstand van 2-7. Vervolgens wisten ze terug te komen tot 8-11 maar daarna ging het weer bergafwaarts en sloten ze de set af met 9-24. De tweede set begon al niet veel beter dan de eerste; een achterstand van 4-10 was al snel opgelopen. Daarna begonnen de meiden aan een inhaalslag, opeens lukte alles en lieten ze zien dat ze bij rustig en geconcentreerd spel een leuk potje volleybal kunnen spelen. Deze set sloten ze af met winst, 26-24.

Deze winst gaf ze vleugels bij de start van de derde set, ze stond al snel met 13-8 voor en er werd goed gevolleybald. Halverwege de set maakt de scheidsrechter een paar rare beslissingen en hierdoor werd het spel van Holten enigszins beïnvloed. Ze zagen hun voorsprong verdampen naar een 20-20 gelijkspel. Deze derde set ging helaas met 23-25 verloren.

De vierde set kwam C2 niet in hun spel en deze set werd afgesloten met 17-25.

De meiden van A1 hebben goede zaken gedaan door  Vocluma  in Marienheem te verslaan met 4-0. Hierdoor blijven ze in de race om het kampioenschap. Dat het moeilijk kon worden, was verwacht, tenslotte werd de vorige wedstrijd tegen Vocluma verloren met 3-2. Zowel in de eerste als in de derde set moest Mintonette een achterstand wegwerken maar doordat de Holtense meiden in zichzelf bleven geloven, ervoor bleven vechten en goed geconcentreerd bleven spelen, werden alle 4 sets gewonnen. De blijdschap was erg groot bij Mintonette A1 want met een polonaise werd de kleedkamer opgezocht. De setstanden waren 25-23, 25-19, 25-23 en 25-17.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link