Boetiek Gewoon Leuk vriend(in) toernooi Mintonette geslaagd

0

In navolging van het Holtens kampioenschap op de eerste vrijdagavond van dit jaar, vond een dag later het “Boetiek Gewoon Leuk vriend(in) toernooi” plaats. Dit evenement is gericht op de jeugd van volleybal vereniging Mintonette. Elk jeugdlid mocht een vriend(in) meenemen om te laten zien hoe geweldig mooi de volleybalsport is. De start was om 14.00 uur voor de mini’s.

 Om het toernooi een goede start te geven werd er eerst even flink geoefend met onderhands en bovenhands spelen en serveren. Zware techniek werd afgewisseld met een paar leuke oefeningen om andere volleybalvaardigheden en snelheid te oefenen zoals het verplaatsen van een watje over de vloer door te duiken en te blazen. Dit leverde de meest prachtige taferelen op!

 Actief bezig zijn maakt hongerig en tussendoor was er tijd voor ranja en een spekje, snoepje of een blokje kaas. Met alle training in de rugzak moest er natuurlijk ook nog echt gevolleybald worden dus werden er teams gemaakt en werd er fanatiek gevolleybald. Het feest werd compleet door samen af te sluiten en te genieten van poffertjes en pannenkoeken die door een aantal enthousiaste ouders waren gebakken.

 Het oudere deel van de jeugd, de ABC, kwam rond 16.00 binnen met hun vriend(inn)en. Zij startten met een heuse warming-up en een paar balvaardigheidoefeningen. Voor de vriend(inn)en werden de basistechnieken kort toegelicht. Er werd uitleg gegeven over de pass, de set-up en de smash; natuurlijk werd dit ook volop zelf geoefend. Voordat de wedstrijden konden worden gespeeld, moest eerst de inwendige mens bijtanken; tijd voor ranja, snoep, spekjes, kaas en worst.

 Na deze versnaperingen werden er 6 teams gevormd met aanvulling vanuit heren 1, die deze middag verzorgden. De partijen volgden elkaar snel op en rond de klok van 18.00 uur moest er worden onderbroken omdat de eerste pannenkoeken werden binnengebracht door betrokken ouders of leden van de vereniging Mintonette. Zoals te verwachten na hard werken, viel dit bij iedereen in goede aarde, de pannenkoeken vonden gretig aftrek.

 Na de aanval op de pannenkoeken konden nog een paar wedstrijden worden gespeeld en rond 19.00 uur werd de middag afgesloten en keek iedereen terug op een fantastische middag. Een foto impressie is terug te vinden op de site van Mintonette.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer