Blauwwit 1 en 2 in eindfinale nacompetitie

0

HOLTEN – Blauw Wit 1 heeft in het tweeluik met D.Z.C. ’68 uit Doetinchem aan het langste eind getrokken.

Werd in Doetinchem een 0-0 gelijkspel uit het vuur gesleept. In Holten werd op ’t Vletgoor met 2-1 de winst behaald.

Blauw Wit speelt hierdoor twee finales tegen IJ.V.V. uit IJsselmuiden. Voor D.Z.C. ’68 geldt dat zij komend seizoen in de derde klasse het verloren gegane terrein terug willen heroveren. Op een niet gemaaid veld op sportpark ’t Vletgoor traden binnen drie dagen de ploegen opnieuw tegen elkaar aan. De wedstrijd in Doetinchem eindigde zaterdag in 0-0.

De thuisclub had hier op het kunstgras het betere van het spel, maar verzuimde het overwicht om te zetten in doelpunten. Ook in het eerste kwartier was D.Z.C. de ploeg die een overwicht had. Ook nu was de ploeg voorin onvoldoende scherp om tot scoren te komen. Het was juist Blauw Wit dat in de zevende minuut een mooi kans kreeg, maar de schietkans voor Thomas Nijkamp, na goed voorbereidend werk van Bart Bulsink, ging naast. Voor D.Z.C. bleek doelman William Kolkman een enorme sta in de weg.

De Blauw Wit doelman wist met fraaie reddingen telkens de nul te houden. De hand van keeperstrainer Niek Hegteler is hierin zichtbaar. Blauw Wit manifesteerde zich meer en meer, maar de gasten bleven hard werken en goed combineren. Hun handelingssnelheid lag gewoon hoger. Toch trok Blauw Wit zich op aan dit spel en uit een corner kwam de ploeg aan de leiding.

Bart Bulsink bracht de corner voor. Edwin Bolink kopte prima op Thomas Nijkamp die fraai binnenknikte 1-0. De beste kans voor rust was hierna voor Jurrian Paalman die net naast en over kopte na een fraaie voorzet van Thomas Nijkamp. Aan de andere kant wist William Kolkman inzetten van D.Z.C onschadelijk te maken, waardoor de rust met een kleine voorsprong bereikt werd. Na de thee kreeg Blauw Wit direct een enorme kans, maar ook deze werd niet benut. In de negende minuut na rust leek D.Z.C. gelijk te maken, maar de inzet uit de rug van de prima spelende Nick Dijkink ging rakelings naast. Na bijna 30 minuten in de tweede helft kwam Blauw Wit plotseling op 2-0. Een prima pass van Bart Bulsink op Remon Muller werd door laatst genoemde keurig afgerond

Blauw Wit 2 heeft de goede uitgangspositie van afgelopen zaterdag een goed vervolg gegeven tegen c.s.v. Apeldoorn 4.

Na rust werd een 2-0 voorsprong genomen. Met de 2-5 winst van afgelopen zaterdag maakt dat de ploeg zich kan opmaken voor de finale tegen Drienerlo 2.

De wedstrijd wordt waarschijnlijk gespeeld bij B.Z.S.V. de Blauwwwitters in Borne.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.