Nieuwe data School- en volksfeest Espelo; Doar mu’j bie wea!

0

HOLTEN/ESPELO – Het Splose feest werd jarenlang gehouden in de tweede week van juli. Maar om diverse redenen, waaronder vakanties en andere evenementen in hetzelfde weekend, is besloten het feest een maand naar voren te halen.

Het Splose feest wordt daarom met ingang van 2013 gehouden in het weekend van de tweede zaterdag in juni, dit jaar dus op 7 t/m 9 juni. Een nieuwe plek op de kalender, nog steeds hetzelfde feest!

De vrijdagavond gaat als vanouds in de tent van start met de revue ‘Splo löt zich wier heur’n’. Na afloop treedt de band Kennèh op, een coverband met een repertoire bestaande uit Rowwen Hèze, Boh Foi Toch, The Poques en Pater Moeskroen. Vorig jaar heeft deze band op de zaterdagavond een spetterend optreden gegeven, een goede reden om ze dit jaar weer te laten komen.

De zaterdag begint ’s morgens met de optocht, aansluitend in de tent ‘Splo got Talent’ voor de basisschoolkinderen van de Bosschool en ’s middags de volksspelen met dit jaar als thema ‘Høken in de køken’, een kruising tussen ‘Ik hou van Holland’ en het spektakel ‘Ter land, ter zee en in de lucht’. Erg leuk om aan mee te doen, maar natuurlijk ook heel leuk om naar te kijken. De eindstrijd vindt weer plaats in de tent!

Verder staat er op het feestterrein het gehele weekend een draaimolen, een zandbak, een springkussen, een zeefmolen en een schiettent. Op zaterdagavond treedt de Achterhoekse band Crystal Dream op. Deze geweldige live-act heeft in het voorprogramma van Guus Meeuwis gestaan en brengt moderne pop-rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers. ‘Crystal Dream is een goed goedgeoliede machine met een authentieke sound, die zowel muzikaal als met interactie hoog scoort’, aldus de band zelf. De avond wordt verder opgeluisterd door DJ Tim Little, de kleinste DJ van Europa. Hij werd ontdekt door het management van De Sjonnies en draait allerlei muziekstijlen. Van Happy Hardcore tot Rock, van Apres-ski tot muziek uit de jaren ’70, als het maar een feestje wordt!. ‘Met Tim achter de draaitafels krijgt u een unieke show en wordt het altijd een geweldige en gezellige feestavond’.

Op zondag is er een brunch vanaf 11u. Zang- en muziekgroep Nog Eentie uit Mariënheem zal deze ochtend zorgen voor de muzikale omlijsting. De 12 dames en 12 heren van deze groep zingen voornamelijk populaire Hollandse en Oudhollandse liedjes. Maar ook liedjes in het Engels, Duits, Frans en Spaans horen tot het repertoire. Aansluitend live muziek van 30EUROLIVE. De beste songs uit het heden en het verleden zullen voorbijkomen waarbij de drie topmuzikanten doen wat ze het liefste doen: live optreden. Als hoogtepunt van deze middag volgt een optreden van Peter Koelewijn. Met de man van ‘Kom van dat dak af’ zal in Splo zeker het dak eraf gaan! De hele zondag is de entree gratis, deelname aan de brunch kost €6,-.

Meer informatie vindt u op de site http://www.splosefeest.nl en op Facebook (Splose Feest).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.