Blauwwit meisjes B1 kampioen!

0

HOLTEN – Zaterdag de 13e, als je een beetje bijgelovig bent is 13 natuurlijk geen goede datum voor een kampioenswedstrijd, maar de meiden van Blauw Wit MB1 keken daar toch anders naar. Het begon allemaal aan het begin van het seizoen met de belofte van de nieuwe sponsor, Teun Stukker van Autobedrijf STUKKER, dat er voor een tour door het dorp een limousine geregeld zou worden als de meiden kampioen zouden worden. Het hele seizoen was deze limo de drijfveer in de wedstrijden, fanatisme dus in overvloed wat resulteerde in 100% winstpartijen in de competitie tot aan deze zaterdag 13-12-2014.

Zo kwam het ook, dat met nog 2 wedstrijden te gaan en terwijl de concurrentie al was uitgespeeld, MB1 bij winst op Be Quick MB2 kampioen zou zijn. Inzet van de wedstrijd was WINST, WINST en nog eens WINST, dat was het enige dat telde. Gelijkspel of verlies zou er, buiten het feit dat ze dat niet meer echt gewend waren, in resulteren dat de kampioenswedstrijd een week uitgesteld moest worden.

Vanaf het 1e fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Tonny Haan ging Blauw Wit vol overtuiging richting de goal van Be Quick. De Zwollenaren waren echter duidelijk niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven en boden heftig tegenstand. Voor beide goals ontstonden mogelijkheden maar vlak voor rust bracht Tirza met een splijtende pass Rosa alleen voor de keepster. De goaltjesdief van Blauw Wit  MB1 bleef koel en schoof de bal in de verre hoek, buiten bereik van de overigens uitstekende Zwolse goalie.

Na de rust zat de thee toch nog een beetje in de benen en nam Be Quick het initiatief. Blauw Wit liet zich een beetje terug drukken en de zenuwen speelden duidelijk parten. Er ontstonden gevaarlijke situaties voor het Blauw Witte doel maar gelukkig wist keepster Elise haar doel schoon te houden.  Blauw Wit kon zich herpakken en drong aan op het definitief afmaken van de wedstrijd.  Schoten van Rosa, Jamy en Britt werden door de keepster van Be Quick klem vast gepakt of over het doel gewerkt.

Gelukkig veranderde er niets meer aan de stand en na het laatste fluitsignaal kon voor het 2e achtereenvolgende seizoen het kampioenschap gevierd worden. !!!!

In de kantine werden vervolgens namens de club aan de speelsters rozen en medaille’s uitgereikt. Teun Stukker, de sponsor, was persoonlijk aanwezig en had een enorme slagroomtaart meegenomen die na een dikke pot voetbal uitstekend smaakte. Hier bleek de sponsor een man van zijn woord te zijn want aangezien het feit dat limousines in de winter nagenoeg niet te krijgen zijn ivm onderhoud en dergelijke heeft hij de meiden beloofd om volgend seizoen een limo te regelen naar een uitwedstrijd. Dit lokte haast een nog harder gejuich uit dan het behalen van het kampioenschap!! Echt super Teun, klasse!!

Zoals de traditie voorschrijft volgde de tocht op de platte kar door Holten en over de Kerstmarkt. Hier werd ook duidelijk dat dames ook een enorme bak herrie kunnen produceren. Het was wel duidelijk wie KAMPIOENUH  OLE  OLE, waren en de ” Jingle Bells” werd even naar de achtergrond gedrongen!!

Als afsluiting in de kantine een bak frites en wat te drinken om de schor geschreeuwde kelen te smeren.  Wie nu denkt dat de laatste wedstrijd tegen Berkum volgende week zaterdag  afgedaan wordt als verplicht nummertje kent de dames van MB1 niet.  Ook voor deze pot zullen de meiden 100% gemotiveerd zijn want het nieuwe doel is : zonder verliespunten de hele competitie door!!

In ieder geval namens alle speelsters, leiders en trainers van Blauw Wit MB1 hartelijk dank aan de supporters, de ouders, de wasdames, de trainers, de terreinmannen en alle andere onmisbare personen die we vergeten zijn.  Zonder jullie was het niet eens mogelijk om te voetballen!! HULDE!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.