Blauw Wit ’66 toont twee gezichten in finale nacompetitie

0

HOLTEN – In de eerste wedstrijd van de finaleronde van de nacompetitie, voor een plek in de tweede klasse heeft Blauw Wit ’66 twee gezichten getoond.

Nadat de gasten het eerste kwartier druk op het Blauw Wit doel hadden, sloeg Blauw Wit onverwacht in de 16e minuut toe. Echter, binnen de minuut was het alweer gelijk.

 

Blauw Wit pakte toch het initiatief en kwam opnieuw op voorsprong. Voor rust had het zelfs 3-1 moeten staan. Na rust was de eerste kans nog voor Blauw Wit, maar hierna waren de gasten oppermachtig en was Blauw Wit geen schim van de ploeg van voor rust. Met de eindstand van 2-5 staat IJ.V.V. op de rand van promotie. De wedstrijd op 1 juni lijkt een formaliteit.

Na de geweldige prestatie op tweede pinksterdag was heel Blauw Wit klaar voor een nieuwe stunt op eigen sportpark. Beide ploegen hadden nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. De jeugd had met spandoeken en een enorme Blauw Witte vlag en een kleurig rookgordijn de sfeer bij opkomst van het hoofdveld al bepaald. Ook de trommel achter het doel van de tegenstander bepaalde mede de ambiance. Veel toeschouwers waren op het duel afgekomen. De leiding was in handen van de prima scheidsrechter Paarhuis, hij werd bijgestaan door de heren Schoonhoven en Everlo. IJ.V.V. ging voortvarend van start en drukte Blauw Wit terug op eigen helft. Al in de zevende minuut was er een fraaie kans voor de gasten, maar William Kolkman stond op zijn plek en redde fraai. Blauw Wit had het lastig in het eerste kwartier, maar kwam hierna goed onder de druk uit. In de 16e minuut zette Bart Bulsink de thuisploeg verrassend op een 1-0 voorsprong. De vreugde was groot, maar de concentratie was weg en binnen de minuut was het alweer gelijk. Toch was dit het kantelmoment in de eerste helft. Blauw Wit kwam steeds meer in de wedstrijd, maar moest wel bedacht zijn op de tegenstoten. Nick Dijkink kreeg geel, daar waar eerder een veel zwaardere overtreding met een vermaning afgedaan werd. Blauw Wit kreeg via Michel Stam en Matthijs de Jong steeds meer grip op het middenveld en sloeg in de 33e minuut toe. Het was matthijs de Jong die met een fraaie pass Thomas Nijkamp wist te bereiken. Thomas draaide fraai naar binnen en knalde hard van buiten de zestien meter binnen 2-1. Blauw Wit had in deze fase de wedstrijd naar 3-1 kunnen tillen. Een fraaie actie van Gijs Klein Nagelvoort bracht uiteindelijk Remon Müller in stelling, maar van heel dichtbij wist hij toch de bal hoog over te schieten.

Na de thee kreeg Blauw Wit een enorme kans om opnieuw te scoren, maar ook nu werd de trekker niet overgehaald. Blauw Wit kreeg hierna de rekening gepresenteerd. In de 48e minuut werd het 2-2 toen de verdediging niet goed ingreep. In de 65e minuut en de 68e minuut liepen de gasten uit naar een 2-4 voorsprong die in de 80e minuut naar 2-5 werd vergroot. Met name op het middenveld werd Blauw Wit overlopen. En steeds weer werd via de flanken een gevaarlijke aanval opgezet. Blauw Wit probeerde wel de aanval te zoeken en was soms ook wel dreigend, maar de scherpte van voor rust was er niet. De wedstrijd volgende week in IJsselmuiden lijkt een formaliteit. De laatste wedstrijd van het seizoen uit de competitie begint om 14.30 uur.

Foto’s Anton Bulsink

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.