Blauw Wit ’66 start nieuwe seizoen met trainer Volkert Velten

0

HOLTEN – Blauw Wit ’66 is afgelopen maandag gestart met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Blauw Wit start het seizoen 2012-2013 met een nieuw gezicht voor de groep. De uit Enter afkomstige Folkert Velten is de opvolger van Dick Beverdam, die na twee succesvolle jaren in Holten zijn loopbaan voortzet bij de winnaar van de nacompetitie Hulzense Boys.

Deze ploeg wist na één seizoen terug te keren naar de tweede klasse. Blauw Wit treft deze tegenstander en de voormalig trainer dus niet in de komende competitie. Voor trainer Velten is er de uitdaging om met de jonge groep de prestatie van het vorig seizoen te evenaren of liever nog te overtreffen.

Bij de presentatie meldde de oefenmeester al dat het afgelopen seizoen door de vereniging als geslaagd ervaren is, maar vol ambitie als hij is, gaf hij aan dat er geen prijs gewonnen was. Ja, de nacompetitie werd bereikt, maar die werd niet gewonnen.

De ploeg moet dus een hoger doel nastreven. De oefenmeester uit Enter wil er uit halen wat er in zit, maar wel realistisch blijven. Blauw Wit komt komend seizoen opnieuw uit in de derde klasse D. Uit deze klasse zijn door promotie naar de tweede klasse verdwenen De C.J.V. ‘ers en Hulzense Boys. Verdwenen door degradatie zijn Sp. Teuge en D.V.O. ’71. Voorwaarts Vriezenveen, dat afgelopen seizoen misschien wel zijn beste wedstrijd op ’t Vletgoor speelde en net als Hulzense Boys en De C.J.V. ‘ers tweemaal van Blauw Wit wist te winnen is ingedeeld in de derde klasse C. Door degradatie zijn nieuw in de derde klasse D, Drienerlo uit Enschede, ook al tegenstander in de nacompetitie, De Esch uit Oldenzaal en S.V.V.N. uit Nijverdal.

Als promovendus uit de vierde klasse completeren Zelos uit Zelhem en Juliana ’32 uit Hengelo. S.C.D. ’12 lijkt een nieuwe ploeg, maar kwam vorig jaar nog uit onder de naam Sp. Denekamp. Hellendoorn, Eibergen, D.Z.S.V. DES en de Blauwwitters komen met Blauw Wit ’66 uit in deze klasse. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Blauw Wit enkele vriendschappelijke wedstrijden. Ook speelt de ploeg drie bekerwedstrijd. Wedstrijden waarin nog uitstaande schorsingen uitgezeten kunnen worden. Blauw Wit begint met de trainingen op maandag 6 augustus. Op zaterdag 11 augustus speelt de ploeg de eerste wedstrijd thuis tegen streekgenoot Harfsen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Op dinsdag 14 augustus volgt de eerste bekerwedstrijd thuis tegen Colmschate. Op 21 augustus is de tweede bekerwedstrijd uit tegen Hector in Goor. Op zaterdag 25 augustus speelt Blauw Wit de laatste bekerwedstrijd uit de poule tegen Koninklijke U.D. uit Deventer. Voor het actuele en complete oefenprogramma zie http://www.blauwwit66.nl. In de agenda treft u het programma voor de komende week aan. Blauw Wit begint op zaterdag 1 september aan de competitie. Het schema zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer