Bijzondere jubilarissen geëerd bij HMV

0

Unieke jubilaris gehuldigd tijdens donateursconcert H.M.V.

Op zaterdagavond 17 maart hield de Holtense muziekvereniging het jaarlijkse donateursconcert. Het concert werd gehouden in een goed gevulde Kandelaar. Het was een concert met treurige en feestelijke momenten. Er werd stil gestaan bij het overlijden van Irene Ordelman-Louwsma en het overlijden van Jan Schippers. Daarnaast werden er drie leden gehuldigd. Bart van Dam voor zijn 12½ jaar lidmaatschap. Daarnaast voorzitter Akke Verhoeven-Krol voor 50 jaar muzikant zijn. Als 10-jarige begon zij bij de brassband Amor Musae in Swifterband. En als laatste de 88-jarige en nog meespelende Henk Willems voor maar liefst 80! jaar lidmaatschap van H.M.V.

Voor deze unieke huldigingen was speciaal een vertegenwoordiger van de landelijke bond naar Holten gekomen. Verhalen van vroeger, studeren uit een boek dat de Duitsers hadden achtergelaten in de Tweede Wereld oorlog, het Nederlands Kampioenschap in de jaren 70, alles kwam voorbij. Van H.M.V. kreeg Henk Willems een beeldje van een bugelspeler aangeboden voor deze unieke prestatie.

Alle geledingen van de vereniging kwamen deze avond aan bod. De jeugdslagwerkgroep opende met het stuk de Pink Alien, daarna volgenden de leerlingen in het B-orkest met het stuk Clock Watching.Het A-orkest gaf trad voor de pauze op met prachtige melodische stukken. Na de pauze opende de slagwerkgroep. Zij speelden onder andere Painted Drums, waarbij gekleurde lichten onder de drums stonden en water op de drums gegoten was. Een heel bijzonder mooi gezicht. Daarna volgde nog een lichter programma van het A-orkest. En na de dankwoorden een toegift van de Slagwerkgroep en het A-orkest gezamenlijk met Life from the heart of Europe van Guido’s Orchestra. Een geslaagde lange muzikale avond was ten einde.

Foto’s: Gerrit Willems
(Alleen op de website)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer