Bevrijdingsloop AV Holten

0

Meedoen belangrijker dan winnen?
Elk jaar wordt er op 5 mei een bevrijdingsloop georganiseerd. Als 1e komt de basisschooljeugd aan de start. Daarna is het de beurt aan de G atleten en vervolgens volgt een prestatieloop van 5,5 of 11k.
Bij de jeugd en G atleten zal deze editie meteen na elke wedstrijd de prijsuitreiking plaats vinden zodat de lopers niet lang hoeven te wachten. Dit jaar staat er geen scholencompetitie op het programma. Meedoen is namelijk belangrijker dan winnen en daar wil de commissie op een ludieke manier op inspelen.

Om 18.30 uur start de eerste groep kinderen uit groep 1 en 2 op het gras van sportpark Meermanskamp aan de Valkenweg in Holten. Bij deze jonge lopers zien we vaak ook ouders aan de start om hun kind te begeleiden tijdens de wedstrijd. Bij de finish zien we veel glunderende gezichten. Daarna gaan de G-atleten van start. Deze groep is welhaast nog enthousiaster en ook hier zijn de lopers trots op hun prestatie!

Tussen 19:40 en 19:45 uur zullen de 5,5km- en 11km-lopers aan de start verschijnen. Zij lopen via het Groenewegje en Beukenlaantje naar de Canadese begraafplaats. Rond de ingang van de begraafplaats worden de lopers door de muziek van pipers en drummers van het Deventer Highlandregiment aangemoedigd en zullen door een haag van oude legervoertuigen lopen. De route langs de Canadese begraafplaats is ook voor publiek toegankelijk. Zij kunnen ook daar de lopers aanmoedigen. Het spreekt voor zich dat ook dit voor lopers en publiek als indrukwekkend en uniek wordt ervaren.

Ook dit jaar kunnen de deelnemers digitaal inschrijven. Dit geldt ook voor de basisschool scholieren. Voor de basisschool leerlingen uit Holten worden ook nog extra clinics georganiseerd om je goed voor te bereiden op de bevrijdingsloop. Op de website http://www.inschrijven.nl en op de website van de atletiekvereniging, http://www.avholten.nl kan iedereen zich aanmelden en vind je alle informatie. Kijk daarnaast ook eens op de Facebookpagina van de Bevrijdingsloops Holten voor alle updates over dit mooie evenement!

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer