Beginnen op de Kol

0

HOLTEN – Op donderdag 29 september 2011 om 11.00 uur geeft gedeputeerde Ineke Bakker (Milieu en Wonen) van de provincie Overijssel samen met wethouder Ab Stegeman van de gemeente Rijssen-Holten het startsein voor de bouwwerkzaamheden op de Kol.

Door het onthullen van een projectbord luiden zij het nieuwe tijdperk voor deze locatie in. Het circa 10 ha grote terrein biedt plaats aan ca. 225 woningen. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen medio oktober dit jaar.

Het gebied dat bekend staat als de Kol heeft de afgelopen jaren dienst gedaan als bedrijventerrein. Nu het grootste deel van de bedrijven verplaatst is naar bedrijventerrein Vletgaarsmaten, is het terrein vrij voor een andere invulling; woningbouw. In het gebied worden rond de 225 woningen gerealiseerd. Binnenkort start de bouw van de eerste woningen op de Kol.

Het gebied is een inbreidingslocatie; binnen de bestaande dorpsgrenzen is een mogelijkheid voor woningbouw ontstaan door het verplaatsen van de aanwezige bedrijven. Daardoor wordt er geen druk gelegd op nieuwe locaties aan de randen van het dorp. De woningen op de Kol bieden de komende jaren woonruimte voor de lokale woningmarkt. Door het verplaatsen van de bedrijven op de Kol ontstaat er beter leef- en verblijfsklimaat voor de omliggende bestaande woningen.

Wethouder Ab Stegeman: “we zijn blij dat dit gebied aan de voet van de Holterberg nu voor woningbouw geschikt is. Voor Holten een unieke kans om het dorp aan deze kant op een juiste manier in te vullen en om een mooiere kijk op Holten te geven. En de bedrijven die verhuisd zijn, hebben een fraaie plek op het nieuwe bedrijventerrein gekregen.”

Het verplaatsen van bedrijven en het optimaal benutten van inbreidingslocaties draagt bij aan zorgvuldig ruimtegebruik. Dit past in het provinciaal beleid. De ontwikkeling van de locatie de Kol staat niet op zich maar is onderdeel van het gebiedsprogramma Heerlijk Holten. De Kol draagt bij aan verbetering van de woon- leef- en werkomgeving. De Provincie Overijssel investeert tot en met 2011 extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent Het gaat daarbij om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. De Kol is zo’n project waarin de Provincie samen met de gemeente wil investeren.

De Kol maakt deel uit van Heerlijk Holten. Het programma Heerlijk Holten bestaat uit vijf deelprojecten en heeft tot doel de toeristische betekenis van het dorp Holten in samenhang met de Holterberg een impuls te geven. Dit gebeurt door een duurzame ontwikkeling waarbij de toeristische belevingswaarde en de ruimtelijke kwaliteit sterk wordt verbeterd. De deelprojecten zijn:

– Aanpassing verkeerstructuur (Wansink- en Zilverzandtracé),om Dorpsstraat verkeersluw te maken
– Transformatie de Kol
– Plein Smidsbelt / Nieuw Hart voor Holten
– Ontwikkeling Stationsomgeving Holten
– Schakel Holterberg-centrum (Groentransferium)

zie voor meer informatie: http://www.heerlijkholten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer