Battlefield-tour van stichting icb Holten

0

HOLTEN – Zaterdag 10 mei vertrok de bus met 60 vrijwilligers en bestuursleden van de stichting Informatiecentrum Canadese begraafplaatsom 10.00 uur richting Deventer.

Joël Stoppels uit Groningen (gids van de International Guild of Battlefieldguides ) heeft een nieuwe tour ontwikkeld in Deventer en omgeving . De vraag van hem aan medewerkers van het ICB,  om hem daarbij behulpzaam te zijn , monde uit in een eerste tour met de vrijwilligers van het ICB.
Voorzien van een tas met informatie en een lunchpakket werd deze tour een gezellige en leerzame dag.

Vanuit Schalkhaar werd de opmars van de Canadese militairen gevolgd richting Deventer binnenstad en IJsselkade. Onderweg werd er gestopt  bij  bijzondere plekken waar in de oorlog gevechtshandelingen plaatsvonden en waarbij de gids een korte uitleg gaf. Aan het eind van de tour werd Gorssel bezocht waar de Operation- Canonshot  plaatsvond en waar veel Canadese militairen zijn gesneuveld bij de overtocht van de IJssel en die Holten op de Canadese Begraafplaats zijn begraven.
De middag werd besloten met een gezellig samenzijn in het Sportdal , waarbij de gastvrouwen/gastheren en gidsen van het ICB onder het genot van een hapje en een drankje de dag nog eens de revue lieten passeren.

Wilt U ook vrijwilliger worden bij het informatiecentrum,  neem dan contact met ons.   Stichting Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. Eekhoornweg 10 7451 HR Holten. Tel  0548-789161 of  [email protected].

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.