Basisschool de Holterenk ontvangt verkeersveiligheidslabel

HOLTEN – Onder grote belangstelling reikte wethouder Jan Aanstoot afgelopen woensdag het Verkeersveiligheidslabel uit aan basisschool de Holterenk. Met dit label wil de Regio Twente en met name de gemeente Rijssen-Holten de Holterenk belonen voor haar structurele inzet voor een verkeersveilige school. Een mooie opsteker voor de leerkrachten, leerlingen en verkeersouders.

Het label is een keurmerk dat aantoont dat de school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school. Een school komt in aanmerking voor het keurmerk door te voldoen aan een aantal criteria, waaronder actieve verkeersouders die zorgen voor uitvoering van de verkeersprojecten, goede verkeerslessen van groep 1 t/m 8 en een theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Tijdens de verkeersweek staat ook dit jaar de actie ‘Op voeten en fietsen naar school’ centraal. Met de donkere dagen in aantocht is er extra aandacht voor goede verlichting en het dragen van de verkeershesjes.
Deze woensdag keurden de verkeersouders samen met fietsenmaker Anton van Zee van Bike Totaal Holten de fietsen van de kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Ze controleerden de fietsen onder andere op de verlichting, de reflectoren, de banden, het stuur en de remmen. De meeste fietsen bij de Holterenk bleken prima in orde. De fietsenmaker verrichtte her en der wat kleine reparaties. Aan een paar fietsen moet nog wat meer worden gesleuteld. Over twee weken is er een herkeuring. Daarna kunnen alle kinderen veilig de weg op.

De verkeersweek wordt elk jaar in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland georganiseerd en is bedoeld om kinderen en ouders ervan bewust te maken veilig en goed zichtbaar deel te nemen aan het verkeer.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer