Banketbakkers bij de Bosschool.

0

HOLTEN – Het is bijna Kerst. Op de scholen wordt hier volop aandacht aan besteed. 

De school is versierd, een grote kerstboom staat op het plein, er worden verhalen verteld, liedjes gezongen en er wordt geknutseld.

De leerlingen van groep 5 t/m 8 van de Bosschool in Holten werden verrast met een wel heel bijzondere crea-middag.

Ze mochten allemaal hun eigen Kerst-taart maken. De cake was al gebakken. Verder mochten ze, onder leiding van twee ervaren banketbakkers, alles zelf doen. Eerst de vulling ertussen. Dan de fondant uitrollen en de taart heel netjes bekleden met een mooie, witte laag. En toen kwam het leukste. Met gekleurde fondant en allerlei vormpjes de mooiste Kerst-taart maken. Met ingespannen gezichtjes werd er gewerkt.  Sterren, rendieren, engeltjes, kerstboompjes, het zag er allemaal prachtig uit.
Aan het eind van de middag nam iedereen een heerlijke taart mee naar huis.

Er zal nog meer worden geknutseld deze week. Iedere leerling mag zijn eigen Kerstbakje maken. Dit is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Als de Kerstbakjes af zijn, is de hele school in Kerstsfeer en klaar voor de volgende traditie, het Kerstdiner.
De laatste schooldag komen alle leerlingen ’s avonds naar school voor een overheerlijk Kerstdiner. Daarna gaan meester, de juffen en de kinderen genieten van twee weken Kerstvakantie.
 
Op de foto  zien we één van de leerlingen aandachtig werken aan haar taart.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.