voor Holten, door Holten

ATB – tocht in Holten op 7 januari a.s.

0

De Wielervereniging Holten opent het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met de organisatie van de Beemd en Bergtoer. Op zondag 7 januari a.s. staat deze landelijk goed aangeschreven veldtoertocht wederom op de kalender van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).  Fietsers die geen lid zijn van een wielervereniging kunnen ook deelnemen aan deze toertocht over de Zuurberg, Beuseberg, Borkeld en natuurlijk de Holterberg. De route gaat door gebieden die normaliter zijn afgesloten voor fietsers. De tocht wordt dit jaar mogelijk gemaakt dankzij de welwillende medewerking van maar liefst 29 landeigenaren waaronder Staatsbosbeheer.

Het afwisselende, vaak heuvelachtige parcours, voert de deelnemers langs fraaie uitzichten, over boerenerven en door prachtige natuur. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden. De 30 kilometer is uitermate geschikt voor iedereen die het veldtoerfietsen eens wil proberen, terwijl de 50 kilometer naast de meer ervaren veldtoerfietsers ook fanatieke (oud) wielrenners aantrekt. De korte route met een lengte van 30 kilometer loopt uitsluitend over de Holterberg. De lange route van 50 kilometer lengte loopt eerst nog een stukje ten zuiden van Holten, hier worden de fietsers geconfronteerd met de hoogteverschillen op de Zuurberg en Beuseberg. Een prachtige ervaring vormt ieder jaar weer de doorkomst onder de kapschuur van boer Schutte in de Beuseberg.Hier is dit jaar een fotograaf aanwezig die alle deelnemers op de gevoelige plaat vastlegt. Via internet kan men hierna in het bezit komen van de foto. Onderweg is er ook een controlepost, hier wordt warme bouillon, warme citroenthee en krentenbrood verstrekt. Wie eigenlijk de langste route wil fietsen maar bij de controlepost de benen wat al te erg gaat voelen, kan hierna ook de korte route vervolgen hetgeen resulteert in een totaalafstand van ongeveer 40 kilometer.
De beide routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten uitgezet. Bij de start en de rust is een servicewagen van rijwielhandel Bloemendal aanwezig voor het verhelpen van pech. Ruim zestig vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Er zal ook een fotograaf aanwezig zijn die alle deelnemers onderweg vastlegt op de gevoelige plaat..
Start- en eindpunt van de Beemd en Bergtoer is zoals gebruikelijk sporthal ‘t Mossink aan de Keizersweg. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 uur en 10.30 uur. Tevens bestaat er de mogelijkheid de fiets na afloop af te spuiten. Leden van de NTFU en KNWU betalen 3 euro bij deelname, overige deelnemers dienen 1 euro extra te betalen t.b.v. een dagverzekering. Een herinnering is tegen meerprijs beschikbaar. Voor extra informatie kan men contact opnemen met J. Scheperman (0548 – 361809) of via de website van de Wielervereniging Holten www.wvholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.