Ambulance vaak niet op tijd

0

HOLTEN – In onze gemeente komen ambulances in 11,4% van levensbedreigende situaties te laat.

Hiermee scoren wij als gemeente Rijssen – Holten veel slechter als een groot deel van de ons omringende gemeenten.

Lokaal Liberaal is geschrokken van de cijfers en wil dat binnen afzienbare tijd de ambulance weer op tijd is bij patiënten in een levensbedreigende situatie. Lokaal Liberaal heeft het college hierover vragen gesteld.

De aanrijtijd is gebaseerd op de wettelijke 45-minutennorm. Die houdt in dat een patiënt binnen drie kwartier na een noodoproep bij de spoedeisende hulp moet liggen. Een kwartier daarvan is gereserveerd voor het bereiken van de patiënt. De ambulancebroeders hebben dan vijf minuten om de patiënt te stabiliseren en 25 minuten om terug te rijden.

Lokaal Liberaal is er van overtuigd dat de mensen op de ambulance hun werk naar eer en geweten doen, en dus alles in het werk stellen om op tijd bij de patiënt te zijn. Lokaal Liberaal wil van het college weten of zij op de hoogte is van de cijfers. Daarnaast wil Lokaal Liberaal ook inzicht krijgen in de oorzaak van het te laat komen van de ambulance.

Zo kan het aanwezig zijn van drempels op hoofdwegen in Rijssen – Holten een probleem zijn, maar ook het aanpassen van de wegenstructuur in onze gemeente. Als Lokaal Liberaal willen we ook duidelijk aandacht voor de standplaatsen van de ambulances.

Als de oorzaken van het te laat zijn van ambulances bekend is moet volgens Lokaal Liberaal de situatie zo snel mogelijk worden aangepast zodat we als Rijssen – Holten weer voldoet aan de wettelijke normen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.