Amazing terug uit Finland

0

HOLTEN – Amazing heeft een fantastische reis gemaakt naar Vaasa en Helsinki in Finland. Dit alles in het kader van 20 jaar Amazing, waar blijft de tijd, de tijd vliegt voorbij, net als vijf dagen Finland, alwaar ze meededen aan een groot internationaal korenfestival. Dit werd voor de 22ste keer georganiseerd in Vaasa en er deden ruim 80 koren, groepjes en orkesten aan mee.

Amazing had een volle agenda, weinig vakantie de eerste drie dagen: Satu Pajunen ( onze Finse dame bij Amazing ) en Joke Voordes hadden maar liefst zeven optredens in twee dagen gepland. Van podia in grote winkel-centra tot restaurant en club, en natuurlijk de concerten in de grote kerken en het stadhuis te Vaasa. Zowel publiek als Amazing waren soms tot tranen toe geroerd, zeker als ze het Finse nummer, “On Hetki” uit 1968 ten gehore brachten, dat was telkens een schot in de roos. Dit nummer deed in 1968 mee aan het songfestival, had toen niet gewonnen. Amazing heeft dit nu goedgemaakt. En niet te vergeten, Gabriellas Song, uit de film “as it is in heaven”. Máár, ze blijven Hollanders, daarom hadden men ook Boudewijn de Groot bij zich, met Avond, succes verzekerd, ook in Finland.

De pers was Amazing goed gezind, ze hebben op verschillende pagina’s van kranten gestaan, dankzij Satu. En de oprichtster van Amazing, Dinie Krijt, zorgde ook voor de nodige verrassingen, ze werden tijdens een repetitie “live” gebeld door Dorothé van RTV-Oost en mochten een nummer in haar uitzending zingen, hoe leuk was dat!

De laatste twee dagen ging men met het vliegtuig naar Helsinki, daar waren ze “vrij” om de stad te bekijken. Maar aan alles komt een eind, en voor met het wist, stond de bus van Spitax al weer klaar op Schiphol om richting Holten te gaan. In de bus werd alweer gefluisterd over een volgende trip naar…Ierland? Amazing gaat door: 20 juni optreden in Rijssens Parkgebouw, en 22 november het grote jubileumconcert in het Kuturhus te Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer