Advies gemeente: tijdelijk geen zaken doen via de website

0

HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten adviseert om tijdelijk geen gebruik te maken van de gemeente website voor zaken maar gewoon langs te komen in het gemeentehuis. De certificaten die nodig zijn voor de DigiD functie op de website van de gemeente Rijssen-holten blijken niet veilig genoeg te zijn. Binnen de gemeente wordt uitgezocht welke certificaten wel veilig zijn bevonden. 

De gemeente Rijssen-Holten heeft de certificaten van Diginotar. Uit onderzoek is gebleken dat bij de inbraak in de systemen van Diginotar ook overheidscertificaten zijn betrokken. Uit het onderzoek blijkt niet dat na de inbraak op de systemen ook frauduleuze certificaten zijn aangemaakt. Dit is echter niet met zekerheid uit te sluiten. Deze kennis is voor de gemeente reden om het vertrouwen in alle certificaten van Diginotar op te zeggen.  Burgemeester Arco Hofland: “Nu we dit weten, adviseren wij onze bezoekers geen gebruik te maken van onze digitale dienstverlening. Inwoners kunnen voorlopig beter naar onze balie komen”.

Hoe lang het duurt voor nieuwe certificaten worden afgegeven bij een andere leverancier, is niet bekend. Om dat duidelijk te krijgen en welke consequenties dat heeft, wordt er achter de schermen hard aan gewerkt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer